Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Tuesday, July 08, 2014

Macam mana nak baiki virus shortcut di pendrive

Macamana nak baiki virus shortcut di pendrive? dan mengembalikan data dan maklumat korang? korang pernah tak kena virus shortcut dekat pendrive? Contohnya bila lepas plug in pendrive dekat komputer lain, lepas tu bila korang buka pendrive..banyak shortcut pada folder dan fail? Fail korang pula hilang? Biasanya cikgu cikgu sekolah banyak kena..di makmal komputer sekolah..bersarang virus..tidak pula cikgu ICT buat penyelenggaraan perkakasan komputer...ermm

Sebenarnya fail korang tak hilang, cuma hidden je. Ada berberapa petua macamana nak baiki kan kembali. Mesti korang menangis kan bila data data penting hilang?

Kisah Hamdan (Episod 4)

Setelah melihat SMS yang dihantar oleh Lauren, Hamdan menjadi sangat tertekan, dan memikirkan bagaimana ingin meminta maaf kepada Lauren.

Hamdan membuat keputusan untuk pergi memancing dengan harapan beliau akan dapat idea bagaimana untuk meminta maaf kepada Lauren. dari pukul 1.00 ptg hingga 5.30 ptg, jangankan kata biawak laut, atau kuda laut,  ikan buntal pun tak dapat!!. Hamdan tersipu-sipu malu, bila seorang pemancing lain yang duduk tidak jauh dari hamdan (tangkapan dia pun baru seekor), menyoal beliau "Banyak dapat dik?".

Kalau kau aku tak suka..

Kalau kau aku tak suka..

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi