Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Saturday, October 18, 2014

Pandang kiri kanan

Nasihat kepada perokok, kalau nak hisap rokok dekat kawasan tumpuan orang ramai seperti pusat rekreasi atau di kedai makan, pandang la kiri kanan di tempat kita duduk tu, tengok ada ke kanak kanak kecil kat depan atau belakang kita.

Kalau nak hisap rokok, bangun dan cari kawasan berdekatan yang sesuai, kasihan la dekat kanak kanak yang masih kecil, baru nak hidup.

Dah tahu, kau tu perokok, duduklah di tempat yang terbuka sedikit di kawasan kedai tu, hormat privasi orang lain. Aku pun hisap rokok juga! Fikir perasaan orang lain...cuba kita di tempat ibu kepada kanak kanak tu!

Takde otak! Bila cakap macam ini, marah! Tapi dah memang betulkan! Kau nak sakit, sakitlah sorang sorang!! 

Rukun tetangga kampung

Kampung atau area taman kediaman korang ada tak rukun tetangga atau pasukan ronda? Tujuannya, untuk jaga keselamatan kampung dan taman..

Lewat pagi macam ni lah, biasanya aku dan berberapa rakan kampung ronda, semua kawasan redah, jalan kaki dan naik motor....so far time aku jaga dari pukul 12.00 pagi hingga 5.00 pagi, setiap satu jam ..kitorang akan ronda lah...

Ada satu malam tu, tengah leka berbual, kitorang terdengar suara orang minta tolong, sayup je bunyinya, kitorang pun apa lagi..jejak punya jejak suara tu, sampai ke kebun getah! Depan sikit..ada kubur! Makin rapat makin jauh...ah! Apa lagi...berterabur lari!

Tak sabarnya tunggu !

Haha tak sabar nak tunggu deepavali, sebab apa? sebab mestilah banyak cerita hindustan dan tamil masa raya nanti! Wah mesti meriah..

Cerita hindustan dan tamil yang aku minat, semua cerita dari shah rukh khan..ops , sorry ye Datuk! terlupa nak tulis datuk dekat pangkal nama!! Cerita ghajini, ramjaane dan semua la yang berkaitan hindustan! Haha..

Cerita hindustan ni dia punya jalan cerita liberal sikit, takde nak sekat dan cerita tentang apa yang berlaku di dalam kehidupan kini. Kalau dia nak kutuk menteri, ahli parlimen dia, polis dia, negara dia..dia kutuk habis habis punya! Alahai inspektor shahab!! Haha

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi