Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE BELI DAN DAPAT DISKAUN SKYTECH CREATIVE

Monday, December 01, 2014

Kusut itu SENI

Ya kadang kadang betul kata bijak pandai, tak perlu berkata-kata, hanya sekeping gambar sahaja, mampu menerangkan 1000 perkataan, kekusutan dah tak tertanggung...hanya mampu diterjemahkan di dalam lukisan sahaja. Tuhan jadikan setiap sesuatu itu berpasang pasangan, ada bulan ada pula matahari, sejuk dan panas, barat dan timur, lelaki dan perempuan dan sebagainya, begitu juga dengan kusut, di sebalik kusut akan ada ketenangan, bila kita benar benar menghayati kekusutan dan menterjemahkan dalam bentuk lukisan dan mewarna...hahaha

Ok, kita kembali kepada topik iaitu kusut itu SENI , tahukah anda di sebalik kekusutan pasti ada keindahan di sebalik itu? aku sangat kusut hari ini di pejabat, banyak benda yang nak kena jawab on the spot, stress dengan orang yang menolak kerja, orang yang menunding jari tanpa berbuat apa apa, orang yang pandai berkata kata tanpa tindakan dan.....grrr..STRESS! Apa boleh buat....lebih baik berhadapan dengan pokok dan haiwan..mereka pun faham dan tak banyak songeh. Lebih baik buat ART THERAPHY! heee..

Membuat halaman Landscape dan Potrait dalam satu dokumen di Microsoft word

Haaa..pernah tak korang mengalami kesulitan dalam memasukkan dua jenis halaman landscape dan potrait dalam satu dokumen di Microsoft Word? kebiasaannya kita menggunakan format potrait dimana dalam posisi menegak dalam membina surat, kertas kerja, tugasan dan sebagainya dan kadang kadang..anda memerlukan format jenis melintang (landscape) didalam dokumen anda (lihat gambar 1), khususnya bagi menunjukkan table (jadual) yang lebih terperinci yang mana memerlukan space (ruang) yang banyak. 

Macam mana nak masukkan halaman potrait dan landscape dalam satu dokumen
gambar 1
Macam mana nak masukkan halaman potrait dan landscape dalam satu dokumen di MICROSOFT OFFICE WORD? Berikut adalah cara cara membuat halaman Landscape dan Potrait dalam satu dokumen di Microsoft word. Langkahnya mudah..tutorial ini dibuat di dalam microsoft versi 2010. namun, anda boleh menggunakan memperaktikkan dengan menggunapakai keyword keyword yang tertentu seperti page setup atau page layout. 

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi