Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Tuesday, January 06, 2015

Hilangkan kotak grid di microsoft word

Kenapa tiba tiba keluar kotak kotak kecik dalam microsoft word aku ni (lihat gambar 1)? eh eh...macam pelik lak kan? kan? Macam mana nak hilang kan grid ini. Jangan risau, setiap masalah, ada penyelesaiannya. 

Dibawah ini ada tutorial macam mana nak hilangkan kotak kotak grid di microsoft word.


macam mana nak hilangkan kotak kotak grid
gambar 1

1) Langkah langkah nya, pergi ke menu bar di microsoft word dan pergi ke menu VIEW dan anda akan dapati checkbox (kotak) gridlines dan unselect gridlines. (lihat gambar 2)


macam mana nak hilangkan kotak kotak grid
gambar 2

Semoga berjaya dan selamat mencuba!

3 comments:

  1. bagus2 info.. kot2 nanti boleh apply jika ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yg panik dan tak tahu bila jadi mcm ni

      Delete
  2. panik bila selalunya kotak grid tu biasanya xde hehe

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi