Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Monday, January 19, 2015

Sabar ye bang kejap je

Masa pagi nak bawa Muhammad Qayyum Rayqal pergi tadika, yang si adik sibuk nak ikut dan bangun pagi awal, gosok gigi pun tak, terus masuk dalam kereta!! tujuan nak ikut sebab nak bye bye kan abang kesayangan dia ni, bukan main sayang lagi kat abang dia yang sorang ni, walaupun si abang selalu debuk dan sakat dia....haaa

Bila tiba kat sekolah...si abang yang dari tadi nampak cool je dan tersenyum singai dengan adiknya..tiba tiba bila dah tiba kat sekolah muka si abang dah macam nak menangis..ermm...si adik lak..lagi tambahkan tekanan pada si abang....'sabar ye bang..kejap je..kejap je...nanti abang dapat ramai kawan dan main mainan ye', si abang ermm apa lagi....bertambah sedih! 

Ermm, oleh kerana aku dah lambat, aku terus hantar si abang pada cikgu tadika dan gerak! lagi aku duduk kat situ..lagi melalak teresak esak si Muhammad Qayyum Rayqal ni..ermm. selesai satu hal! jam dah pukul 8 pagi, nak terus pergi kerja...eh, ada pulak si budak kecik si sofiyyah ni! ermm nak hantar si adik ni lak, sabar je lah...!!  heee



Masa pagi nak bawa Muhammad Qayyum Rayqal pergi tadika
 
Malam ni nak sambut birthday si Sofiyyah Az Zahra, buat kecik kecik je majlis, aku belikan kek dan hadiah, tahun ni, hadiah untuk si sofiyyah je ada 3! ermm untuk si abang pun aku belikan lah juga 1 hadiah...hadiah diorang aku tak sempat nak keluarkan, masih ada dalam kereta dan masa aku nak hantar si sofiyyah ke rumah semula selepas hantar abangnya...dia nampak lak hadiah tu, si budak kecik mata belalang ni tau, nampak je!!apa lagi! aku terus cakap..daddy bagi malam nanti lah! tapi..kalau tak dapat hadiah tu sekarang dia mengamuk dan menangis! ahhh....! pagi yang sedih!

Masa pagi nak bawa Muhammad Qayyum Rayqal pergi tadika

8 comments:

  1. happy birthday sofiyyah, moga membesar jadi anak yg baek. inshaALLAH :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TqVM Auntie Budak Vanilla..., nak eskrimmm vanilla[via Public Phone] - Sofiyyah kata

      Delete
  2. hahahah ish apsal tak sembunyi hadiah2 tu dalam but kereta dari awal? kan dah rosak surprise plan tuh, sedih betul hahah... btw happy birthday sofiyyah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm tak sempat ..letak cam tu je..ermm takde maknanya nak suprise..hari2x..diorang minta hadiah... heeee

      Tq Auntie Plain83...[via Public Phone] - Sofiyyah kata

      Delete
  3. hamboih kemain cepat je soffiyah nampak hadiah ek? hehe hepy bday soffiyah! nti kalo ade rezeki acik ana dtg melaka nti acik ana belanja eskrem k hehe

    ReplyDelete
  4. alahai..susah nak melayan bebudak yg nangis..hehehe..
    sudahnya dia menangis ke tidak tu?
    lelaki mmg susah nak buat kejutan.. (*yeke..? ) lol

    ReplyDelete
  5. Hehe. Saje je kan adik nak menyakat hantar abang pergi school. Gambar hadiah takde ke?
    Happy belated birthday sofiyyah. Moga jadi anak yg solehah :)

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.