Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Friday, February 27, 2015

Bulan mengambang

Masa aku kecik kecik sekitar tahun 1992-1994 dalam darjah 2-3 , aku suka tengok bulan mengambang dan bila aku tengok bulan mengambang tu, aku selalu tunggu nenek kebayan lintas naik basikal ataupun dengan penyapu buruknya sebab nak minta coklat! haha ermm memang cantik bulan mengambang kan?

Lagu yang hits masa tu dari kumpulan XPDC album darjah satu, dan dari kumpulan search, memang rock kapak lah masa tu semua orang, haa..tiap kali dengar lagu lagu dari kumpulan ni, teringat bulan mengambang! haha..

Sekarang ni...bulan mengambang takpe..asalkan korang jangan jadi mambang tanah atau mambang laut sudahlah!

Bisikku pada bulan, kembalikan temanku, kekasihku, syurgaku, tanpa dia malam menemaniku, sepi memelukku, Bulan jangan biar siang, biar ia sepi sepertiku

2 comments:

  1. erk? adakah kita sebaya safirul?? hehe ..

    ReplyDelete
  2. 1st time ni dgr org tunggu nenek kebayan bg coklat bla blan mengambang..haha

    zinziemeewah

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.