Safirul Amar Azmi Blog! involveasia digipostpaid Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE FreeLipGloss

Tuesday, February 03, 2015

Hilang pertimbangan dan tiada belas

Dunia semakin tua, pembangunan makin pesat, ekonomi semakin mencabar, orang tidak 'siuman' pun semakin hari semakin bertambah, banyak perkara 'gila' berlaku dan sampai hilang pertimbangan, langsung tiada belas kasihan sesama mahluk.

Tak puas hati, tembak ! tak puas hati je bunuh, ermm takut dengan keadaan sekeliling sekarang, haiwan yang takde akal pun, sayang antara satu sama lain. Harini berlaku kisah tragedi ngeri mahasiswi dibunuh dan dikelar teman lelakinya..rasa macam tak patut dibuat macam tu..kenapa sampai nak membunuh?

Kalau cemburu sekalipun, cakaplah baik baik, gaduh puas puas, tak perlu sampai nak membunuh, orang yang beragama takkan buat macam tu. Apa apapun, semoga roh allahyarhamah siswi yang dibunuh kejam itu ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman dan tenang disana. Amin. Al fatihah

9 comments:

  1. Manusia zaman sekarang memang menakutkan...mcm kat tmpat saya ada jiran gila...bahaya betul....tkut nanti mengamuk x pasal2....kesan sampingan sebab amek drug =(

    ReplyDelete
  2. zaman sekarang semua ganas2..menakutkan

    ReplyDelete
  3. Bukan teman lelaki pun bro... mangkuk tu peminat yang psycho je, dah lama dok minat kat mangsa since mangsa berumur 17, dok kacau sakan, bapa mangsa dah pernah buat report polis pun sebelum ni... kesian sangat, pemberita pulak sedap2 saja gi tulis teman lelaki, tak guna betul, kesian sangat... orang yang menulis berita tu perlu lebih beretika dalam penulisan mereka sebelum mencetak/menyiarkan sebarang berita. Innalillah dan takziah buat mangsa dan keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kan..kenapa berani naik satu kereta dgn jantan binawe ni?

      Delete
    2. Hanya Allah Taala yang tahu macam mana situasi tu boleh jadi macam tu. Possibility kena ugut kan ada, lelaki tu bersenjatakan pisau lipat. Yang pasti itu bukan teman lelaki mangsa.

      Delete
  4. laaa dia naik satu kereta la ye? ingtkan dia dicekup or diculik ke cmne ke.. al fatihah utk arwah T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyaklah pahala budak tu bila ramai org yg tak tahu menahu psl kes sebenar ni dok buat spekulasi macam2 kan? Kita sendiri nnt mati tak tau lg mcm mana. Semoga arwah ditempatkn di kalangan org yg beriman. Amin...

      Delete
    2. Yg penting kita sedekahkan alfatihah

      Delete
  5. staff tempat saya praktikak ada pergi tgk jenazah.. kebetulan kenal dgn ayah arwah..so tahu la sikit cerita betulnya

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.