Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Sunday, February 01, 2015

Janganlah dilupakan

Kalau tengok TV, janganlah dilupakan Tv1 dan Tv2, sebab itulah siaran Tv yang masih mengekalkan konsep pembelajaran dalam hiburan, orang putih cakap edutainment dan masih menyiarkan cerita cerita lama melayu seperti cerita hitam putih P ramlee. 

Bukan nak memperkecilkan stesen siaran Tv yang lain seperti TV3 atau sebaliknya..kalau nak tonton entertainment..TV3 memang sesuai, kalau orang orang lama seperti atuk dan nenek kita yang mana masih hidup lagi..dah tentu lepas maghrib..diorang akan buka tv1 atau tv2 untuk tengok berita..lepas tu buka volume sound kuat kuat...haaa..

Krew krew produksi stesen RTM mesti ramai orang orang lama yang setia masih bekerja di belakang tabir kan? kan?...aku suka dengan klasik dan old style...bagi aku klasik itu ketenangan yang mengamit memori..hee

5 comments:

  1. Rancangan-rancangan kat tv RTM ni pun banyak cerita-cerita lama kan? Best jugak menontonnya. Hehehehe. Lagi satu, berita tengah malam tu. Ha.

    ReplyDelete
  2. saya lebih suka tgk tv 2 n 1 la..dripada yg lelain..tak tahu la kenapa.. tapi memang channel tu jadi pilihan.. huhu

    ReplyDelete
  3. mak abah ana peminat tegar radio klasik. pastu mmg tak miss tgk citer2 kat TV1 & TV2. oldies la katakan hehe

    ReplyDelete
  4. ayah saya kalau berita dia suka tgk tv 1..

    ReplyDelete
  5. ayah saya kalau berita dia suka tgk tv 1..

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.