Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Friday, April 17, 2015

Nasi briyani pak akob

Akibat terlalu meminati nasi briyani, aku sanggup meredahi, asalkan aku jumpa yang benar benar briyani...haha, buat masa ini, nasi briyani yang terbaik yang pernah aku makan di taman universiti, skudai JB, nama kedainya nasi briyani pak akob, kata orang situ, memang kedai ni briyani paling terbaik..

Aku pun kesana, kebetulan ada kerja di sana, ternyata memang super...! lengkap dengan desert buah dan pulut hitam..memang terbaik! nasinya pun lembut, dagingnya baik lembu atau kambing...jangan cakap lah...memang power! 

Memang berbeza dengan nasi briyani di Melaka...ermm...kalau berada di area skudai, datanglah ke nasi briyani pak akob...memang terbaik! aku suka!

Kalau dah sedap...jauh macamana pun tak kisah, yang penting puas hati...cubalah! sambil makan briyani dengan sopan, pakai jersi JDT!...memang awesome..haha

4 comments:

  1. Uish. Jauhnya. Tapi kalau sedap, apa salahnya kan? Hehehhe

    ReplyDelete
  2. briyani feveret aku jugak hehe

    ReplyDelete
  3. wah..nasi beriyani johor memang terbaikk

    ReplyDelete
  4. Beriyani Gam orang kata sedap..tapi bagi Acik, semuanya sedap..tolak kayu dengan batu je

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi