Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Wednesday, July 08, 2015

Bahaya smartphone

Bahaya smartphone sekarang ni, ada je isu-isu yang cuba di perbesarkan, mengaibkan melalui gambar, menjaja cerita cerita yang tidak sahih kebenarannya dan boleh di katakan sebagai suatu medium mengumpat. Jika tidak di bendung, pasti akan menelingkupkan nilai nilai murni.

Mengaibkan seseorang adalah sifat sifat orang politik, demi memuaskan hati si penyebar walaupun tidak pasti atau benar, asalkan matlamat tercapai.

Langkah yang terbaik, jauhkan lah diri dari manusia yang begini, jangan ambil peduli dan bijak dalam mengawal keadaan. Apa apa pun, smartphone adalah teknologi, yang merosakkan teknologi adalah sikap manusia itu sendiri. berubah lah kepada yang lebih baik, tak guna puasa sekadar menahan lapar dan dahaga, dalam masa yang sama menjaja cerita dan menyebarkan berita yang tidak sahih.

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. zmn skrg semua kesalahan nak post kat facebook. dah tu jadi viral. dah jadi viral nanti mengumpat berjemaah pulak. dpt gaji kot buat benda mcm ni huhuhuu

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.