Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Monday, December 28, 2015

Akhirnya berjaya

Akhirnya aku berjaya juga mendaftar google adsense, harap harap membuahkan hasil, dan ini secara tidak langsung membuatkan semangat aku dalam ber-blog kembali berputik..haha, sebenarnya macam dah malas nak ber-blog di sebabkan berberapa faktor dan antaranya masa, tiada idea dan lain lain.

Tiada aktiviti atau tutorial terbaru yang hendak di update barangkali, kalau terlintas idea, terasa nak tulis di blog, bila dah buka blog, lupa apa yang hendak di tulis...alahai

Kalau di ikutkan kriteria yang telah di tetapkan google adsense, blog aku memenuhi kriteria rasanya...tapi apa pun alhamdulillah, syukur pada Tuhan. dah lama mencuba, selalu di reject, maybe sebab declare duduk dekat malaysia kot atau ranking bola malaysia jatuh? tuh yang selalu kena reject je...haha

Aku banyak melihat status peniaga peniaga melayu yang cuba menjenamakan produk mereka di media sosial, dan mungkin dengan bantuan bloggers yang mempunyai kekuatan SEO, boleh membantu dengan ikhlas, seronok bila melihat perniagaan mereka berjaya..

Salah satu produk SDSI yang berjaya aku promosikan adalah seperti salon rambut muslimah dan pop clock lokal tempatan..sekurang kurangnya bila pelanggan membuat carian google, akan sedikit sebanyak memberikan maklumat berguna...

Tidak minta apa apa...cukup lah melihat perniagaan mereka berjaya dan mendapat sambutan..

13 comments:

  1. Wah hebat dah guna google adsense. Hihi. Wardah kene teraii jugak ni

    ReplyDelete
  2. Wah tahnia ya..berbunga hati saya nampak banner slide Etuza masih ada dalam blog Saf,..terima kasih ya..ala pergilah sesekali melihat tempat menarik..atau buat pembacaan maya pasti ada idea tu Saf

    ReplyDelete
  3. Pasti Etuza akan melekat di laman Saf sebagai penyokong utama..lonjakkan entri2 yang bernas..saf ni pada saya blogger berani dan hebat so teruskan berblog ya..kan jika ada ilmu sampaikan walau sepatah

    ReplyDelete
  4. wah ke udara maya sekarang ni ya..ok teruskan berblog.Saf sekeluarga sihat ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau saya ke sabah boleh lah jumpa cikgu...disana..
      nak cuba masakan sabah..:)

      Delete
  5. Saf baca ni ya..header saya tu boleh bagi yang tak bergerak..nak cuba letak dalam headra blog Etuza..jika molek..kuranglah besar header tu..headr sekarang besar kan..nak try headr yang ada di laman Safirul..ni mybe ringan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok..tiada masalah..cikgu bg email. Sy sent

      Delete
  6. ok boleh..kena singgah di Kota Kinabalu lagi saf..nak ke keningau 130km sanggup ke..hehehe

    ReplyDelete
  7. dah lama dapat akaun adsense, tapi masih kosong lagi sampai sekarang. Sedey! huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm nampak gayanya ..aku pun mcmni gak..haha

      Delete
  8. saya ada sediakan tutorial ringkas. jemputlah baca di http://www.wayneharraz.com/2015/12/cara-buat-duit-dengan-adsense.html

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.