Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Tuesday, January 06, 2015

Macam mana nak baiki virus shortcut di pendrive anda

Arghh..pendrive aku kena virus di saat masa krtikal nak present dengan client! penuh virus dan fail pun hilang..nasib baik ada rujukan macam mana nak baiki virus shortcut di pendrive di blog aku..haha, untuk lihat boleh tekan SINI

Hanya ikuti langkah langkah seperti yang ditunjukkan, dan dalam masa berberapa saat, pendrive dan maklumat anda berjaya dipaparkan. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang gangguan. hehe

Jika maklumat, folder, data dalam pendrive atau hard disk anda hilang atau menjadi shortcut, jangan pula di format, suspended ada virus tu..boleh cuba teknik ini. semoga berjaya dan berhasil!  

Hilangkan kotak grid di microsoft word

Kenapa tiba tiba keluar kotak kotak kecik dalam microsoft word aku ni (lihat gambar 1)? eh eh...macam pelik lak kan? kan? Macam mana nak hilang kan grid ini. Jangan risau, setiap masalah, ada penyelesaiannya. 

Dibawah ini ada tutorial macam mana nak hilangkan kotak kotak grid di microsoft word.

Selalu macam ni bila dah tiba

Jarak dari rumah nak ke tempat kerja, campur tolak campur tolak dalam 8-9 km, dalam setengah jam dah tiba. Tapi kalau banyak lak JCB (jentolak pengaut), akan ambil masa dalam 45 minit untuk tiba ke pejabat.  Itu dah paling cepat lah!...haha.

Biasanya sebelum ke pejabat, aku sarapan dulu, ambil angin pagi di luar, tengok ikan dan udang dalam akuarium, start enjin kereta, hisap rokok dan pakai stokin..! Masa santai santai tu...pakai selipar, habis je hisap rokok, tengok jam! ah..sudah terlewat ni...(macam orang gomen selalu cakap, saya ada meeting ni) butang baju aku mana pah! sedap karipap sardin ni..haha

Masa tiba office dan nak turun kereta...oh! tidak!!!! aku terlupa pakai kasut rupanya! macam mana aku nak kerja ni..kalau pakai selipar! oh...tidak....! laptop tertinggal juga....! meninggal!!! patah balik ke rumah...sampai je rumah...ah! ada baik aku tidur! alang alang dah balik rumah kan? kan? tapi, sebelum tidur balik, makan dulu karipap sardin masa breakfast tadi lah!  haha

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi