Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Tuesday, February 03, 2015

Hilang pertimbangan dan tiada belas

Dunia semakin tua, pembangunan makin pesat, ekonomi semakin mencabar, orang tidak 'siuman' pun semakin hari semakin bertambah, banyak perkara 'gila' berlaku dan sampai hilang pertimbangan, langsung tiada belas kasihan sesama mahluk.

Tak puas hati, tembak ! tak puas hati je bunuh, ermm takut dengan keadaan sekeliling sekarang, haiwan yang takde akal pun, sayang antara satu sama lain. Harini berlaku kisah tragedi ngeri mahasiswi dibunuh dan dikelar teman lelakinya..rasa macam tak patut dibuat macam tu..kenapa sampai nak membunuh?

Kalau cemburu sekalipun, cakaplah baik baik, gaduh puas puas, tak perlu sampai nak membunuh, orang yang beragama takkan buat macam tu. Apa apapun, semoga roh allahyarhamah siswi yang dibunuh kejam itu ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman dan tenang disana. Amin. Al fatihah

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi