Safirul Amar Azmi Blog! lazada best Biznes Bakeri rahsia temuduga Website 7 days Baju Muslimah Kanak-kanak

Thursday, April 30, 2015

Suka duka kehidupan

Selesai akhirnya minggu peperiksaan bagi semester 5, alhamdulillah, tunggu keputusan dan tawakal ajelah lepas ini, bulan 4 agak busy dengan pekerjaan di pejabat dan dalam masa yang sama kena outstation berhari hari setiap minggu. Langsung tiada masa di rumah dan menjalankan aktviti rutin. begitulah kehidupan yang penuh dengan dugaan dan cabaran.

Blog pun sepi dan tiada iklan yang melekat hanya tunggu masa di tukarkan status kepada non-glitterati je..haha, nak buat macam mana, banyak lagi kerja nak buat dari menghadap blog, blog aku ni, bukan untuk mencari sumber pendapatan, hanya berkongsi suka dan duka kehidupan yang aku lalui sahaja. Nuffnang ni pun di pasang sebagai value added, dalam masa yang sama sebagai bonus, lebih baik ada kan daripada tiada langsung.

Friday, April 17, 2015

Nasi briyani pak akob

Akibat terlalu meminati nasi briyani, aku sanggup meredahi, asalkan aku jumpa yang benar benar briyani...haha, buat masa ini, nasi briyani yang terbaik yang pernah aku makan di taman universiti, skudai JB, nama kedainya nasi briyani pak akob, kata orang situ, memang kedai ni briyani paling terbaik..

Aku pun kesana, kebetulan ada kerja di sana, ternyata memang super...! lengkap dengan desert buah dan pulut hitam..memang terbaik! nasinya pun lembut, dagingnya baik lembu atau kambing...jangan cakap lah...memang power! 

Memang berbeza dengan nasi briyani di Melaka...ermm...kalau berada di area skudai, datanglah ke nasi briyani pak akob...memang terbaik! aku suka!

Kalau dah sedap...jauh macamana pun tak kisah, yang penting puas hati...cubalah! sambil makan briyani dengan sopan, pakai jersi JDT!...memang awesome..haha
Duit Dari Internet