Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Friday, May 08, 2015

Sekadar cadangan

Nasib baik aku pakai kereta Alza...takdelah kena pandang 'slack'..hehe, sebab apa aku cakap begini, sebabnya pasal insiden kemalangan 3 beranak disebabkan kecuaian pemandu kelab kereta Myvi, seperti yang digembar gemburkan mengatakan mereka berlumba, nampak logiknya disitu, nama pun kelab kereta, kalau dah beramai ramai, mulalah masing masing nak tunjuk hebat di jalan raya.

Apa lah nasib kenderaan berjenama Myvi dan nasib pemilik pemilik kenderaan Myvi di Malaysia selepas ini, comfirm tak senang hati, ada saja yang tak kena di mata masyarakat, sampaikan ada yang pemilik myvi tak bersalah pun terkena tempias.

Bagaimana nak memulihkan kenderaan berjenama perodua myvi ini dari terus menerus mendapat tohmahan negatif di sebabkan sikap berberapa beruk jalan raya myvi ini? Di malaysia, rakyat terlalu taksub dengan ahli politik berbanding tokoh ulama dan ilmuan agama, bagi rakyat yang taksub ahli politik dah macam 'tuhan penyelamat' mereka.

Saja nak cerita

Saja nak cerita pasal politik, rasa terpanggil pula nak menulis, kita semua sudah maklum dengan keputusan pilihanraya di 2 tempat iaitu di rompin, johor dan di permatang pauh, dan sudah pun ketahui parti mana yang menang. Namun sedikit 'kekecewaan' dengan keputusan di rompin, aku tidak side mana mana parti, di pendekkan cerita atas pagar!

Isu utama yang 'membebankan' rakyat yang kononnya mengurangkan harga barang iaitu GST good and services tax, bagus dengan ada GST ini, kalau diikutkan dari ucapan ucapan menteri, namum indah khabar dari rupa, mungkin pelaksanaannya di sabotaj? di manupulasi oleh peniaga peniaga atau sebagainya.

Ramai yang marah bila pelaksanaan GST ini, memang mahal harga barang, supply chain nya di peringkat pertama dah mahal di tambah lagi 6 % hinggalah ke peruncit..dan peruncit ke kita, rakyat yang menanggung bebannya, sedangkan 6% itu boleh di tuntut semula kepada kerajaan.


PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi