Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri rahsia temuduga Website 7 days Baju Muslimah Kanak-kanak

Wednesday, June 17, 2015

Selamat hari raya

Eh esok puasa dah ye, mood raya tahun lepas pun tak habis lagi, dah puasa balik dan lepas tu raya lagi..apa persiapan korang dalam menyambut ramadhan ni? aku biasa jelah, takde apa persiapan, tengah bulan, faham faham jelah! heee

Semoga di bulan mulia ini, kita sama sama di berkati dalam apa jua tindakan, kurangkan gosip kata mengata, jaga penglihatan, berbuat baik sesama manusia dan mahluk dan dalam masa yang sama, buang dan elakkan segala yang makruh dan perkara yang boleh membatalkan puasa.

Bulan puasa ni, banyak kerja nak kena selesaikan termasuk dengan assignment semester yang memeningkan kepala, hampir meletup dah ni...

Ikhlas dari aku, Selamat hari raya dan selamat berpuasa.

Wednesday, June 10, 2015

Kalau orang dah tak sudi

Orang kalau dah tak sudi nak tolong, macam macam alasan di berikan, itu tak boleh ini tak boleh, nak cakap direct takut serba salah takut tak sampai hati, jadinya, lengah lengahkan lah sampai orang yang minta tolong tu give up.

Pedih ulu hati kalau kena macam ni, yelah, aku ni tak faham, so, mintalah tolong dengan orang kan, apa lah salahnya, yela, aku faham sangat, kalau orang dah tak sudi, nak buat macam mana kan, kan, kan, aku give up! stress aku menghadap server tak guna ni! 

Thursday, June 04, 2015

Nak jaga kesihatan

Sudah 2 minggu aku dah berhenti rokok, sebabnya nak jaga kesihatan haha dan dalam masa yang sama harga barang naik, minyak naik, semua naik. Mana tahan!

Kalau dah namanya perokok memang tak dapt lari dari asap, dan untuk menghilangkan ketagihan itu, aku beli vape dan perisa yang aku paling suka ialah fluckin flava (honey dew).


Wednesday, June 03, 2015

Tak faham prosedur

Kalau nak masuk rumah orang kenalah ada adab, begitu juga hormat menghormati sesama insan, memang dari kecil kita dah di ajar oleh ibu bapa mengenai adab bila berkomunikasi, adab ketika makan, zaman mengubah sikap, etika, tabiat manusia.

Perumpamaannya, kalau tidak mahu kena saman, ikutlah undang undang yang ditetapkan, kalau kena saman janganlah pula di persoalkan kenapa kena saman. Mudah kan? Di sebuah agensi ada buka iklan kekosongan jawatan, dan ada di nyatakan di situ, prosedur yang perlu di patuhi mengenai penyerahan borang jawatan kosong yang telah di isi.

Yang, nak hantar kau punya resume melalui email dan medium online kenapa? janganlah marah jika tak di layan dan janganlah pula di salahkan pihak yang mengeluarkan iklan. berat dah masyarakat kita sekarang terutamanya budak budak yang baru nak 'UP' dan tak faham prosedur, main bantai je.


Duit Dari Internet