Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Wednesday, December 09, 2015

Tadika ke ni

Ermm dah macam tadika kanak kanak dah pejabat ni, happeningnya suasana!dan apa semua ni ? yang si ibu diam membisu membiarkan anak anak mereka bermain, membuat bising, sedangkan kakitangan yang lain sedang melakukan tugas. Fikirlah perasaan orang lain kalau iya pun, jangan pentingkan diri sendiri sahaja. Janganlah menganggu orang lain...

Organisasi besar sepatutnya menyediakan pusat jagaan bagi menempatkan kanak kanak sementara menunggu ibu bapanya selesai melaksanakan tugas. Bukan kah dengan cara ini menyelesaikan banyak hal ? Jimat dari melantik pengasuh luar, jiwa ibu bapa tenteram kerana lokasi penempatan berhampiran dengan lokasi tugas, boleh datang melihat anak anak pada bila bila masa sahaja.

1 kali boleh lagi lah di pertimbangkan, tapi kalau 5-7 kali anak anak itu menjadikan pejabat ibunya atau bapanya seperti di rumah sendiri, ini sudah tidak patut, tegurlah anak anak itu wahai ibu ibu bapa bapa, susah sangat ke? Tak salah membawa anak ke pejabat, semua orang faham, mungkin pengasuh tidak sihat atau ada ketentuan lain yang menyebabkan kamu membawa, tapi belajarlah atau ajari lah anak anak kecil itu, sebelum orang lain menegur kamu, kan lebih baik kamu mendidik anak kamu terlebih dahulu. Bila dah bawa anak tu, jagalah sebaik yang mungkin, jangan biarkan berkeliaran, menganggu, dan meminta rakan rakan pula yang menjaga!


Sampai bila

Sampai bila mulut asyik bercerita hal orang je kan? kenapa nak ambil pusing apa orang cakap? yang penting kita tahu siapa diri kita, ada orang cakap, 1 jari orang tunding jari pada kita, manakala yang 4 jari lagi, arah mana? tunding arah mereka. jadinya kenapa perlu tertekan (stress? 

Rumors are carried by haters, spread by fools, and accepted by idiots.  Sampai bila orang boleh mengata, lama lama senyap la tuh. Ramai yang mengalami tekanan bila kawan tikam belakang, orang mengumpat pasal mereka, di fitnah, tapi sedarkah yang orang yang dikutuk itu sedang di beri pahala dari tuhan sedikit demi sedikit?  

Cari kawan biar macam cermin, kita gembira dia pun gembira, kita sedih, dia pun sedih, jangan cari kawan macam duit syiling, depan lain, belakang lain. Fikir fikirkan lah

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi