Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Thursday, January 14, 2016

Bawa bertenang

Apa la nak jadi dengan dunia sekarang, makin pelik, ada page merepek entah apa nama dia meran, meran...aku tak layan sangat, sebab banyak lawak lawak entah apa apa , tapi ramai fans lak tu, dia ada keluarkan kenyataan pasal selfie wanita yang menyusu bayi, bagi aku takde apa apa kot yang cacat celanya pada gambar tu, aku rasa wanita tu fikir 7-8 kali kot, sebelum dia post gambar dia..

Yang page page setengah masak macam meran, nak memaki hamun, nak menyindir kenapa? aku rasa baik dia maki hamun orang yang meletakkan gambar makanan sedap sedap di media sosial?

Kadang kadang terfikir ke kita, yang ada si miskin nak makan nasi pun susah, jangan lah menguriskan hati serta memainkan perasaan mereka dengan meletakkan gambar gambar makanan mahal mahal, Zalim dengan tuhan,tuhan boleh maafkan, zalim dengan manusia? fikir fikirkanlah..

Tiada apa yang menjolok mata bagi aku wanita yang menyusu tu, biarlah dia nak menunjuk...ada kesan negatif mungkin disitu..yang meran nak marah kenapa? Mungkin niat wanita tersebut, nak menunjuk nunjuk yang dia sedang menyusukan anak dan mahu perhatian...

Susah nak betul kan orang yang obses dengan media sosial, sanggup buat apa sahaja..

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi