Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, March 08, 2016

Andai dapat aku undur kan masa

Sejak akhir akhir ni, panas semacam je kan, di sebelah petang, nampak macam nak hujan (mendung) tapi takde pun, tengahari panas berdentum, aku yang dewasa ni pun terasa macam nak pitam, inikan pula anak anak kecil! Minum air bergelen gelen pun, tekak tetap rasa kering, dunia sudah sampai ke penghujung usia, masyarakat masih lagi melakukan pembakaran terbuka..

Dah la panas terik, jalan raya pula sesak! wah migrain, apa apa pun, bersyukur dengan apa yang telah di tetapkan oleh Nya, pasti ada hikmah ataupun pengajaran dari apa yang terjadi, kesian anak anak kecil, untung aku hidup lebih awal berbanding mereka, kalau cuaca panas boleh buat macam macam aktiviti, sekurang kurangnya boleh berteduh di rumah pokok, merasa suasana hutan, sawah, main pondok pondok, buat rumah atas pokok, berenang di sungai..tapi, anak anak kecil sekarang?

Indahnya suatu ketika dahulu...andai dapat aku undur kan masa, aku nak kembali ke tahun 1994.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.