Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Friday, March 18, 2016

Tapak Untuk Menambah Ilmu

Aplikasi media sosial tujuannya adalah untuk berkomunikasi secara dua hala dengan rakan rakan, yang jauh di rapatkan, tapi janganlah aplikasi dan gadjet ini menjauhkan lagi hubungan anda dengan orang yang tersayang seperti keluarga anda dan orang yang terdekat.

Aplikasi media sosial yang popular di gunakan adalah seperti whats app, we chat, telegram, facebook, dan yang terbaru (baru tahu) ialah Bee Talk, fungsinya sama, iaitu untuk tujuan berkomunikasi, tapi apa yang 'menyedihkan' menjadi tempat urusniaga 'sewa beli', pemerdagangan manusia, dan bercerita, berbual mengenai topik yang tidak berfaedah, tak membina dan boleh merosakkan, kebanjiran cerita berkaitan seks secara terbuka di bualkan lelaki dan perempuan, tanpa segan silu, jika melayan, boleh menjadi lebih serius!

Jadi kan lah medium media sosial ini sebagai tapak untuk menambah ilmu, tambah rakan rakan yang bagus, dan tidak mengambil kesempatan dan aniaya orang lain. Jika mahu berniaga pun, apa salahnya..gunakan sebaik baiknya.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.