Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Monday, April 18, 2016

Cuba Lah Kreatif Sikit

Makin di layan, makin menjadi jadi, menghadap slide powerpoint 2 hari, ada sahaja yang nak di betulkan, teks kejap nak besar lah, nak kecik kan lah, gambar tak sesuai lah, eh eh, kenapa nak susah kan hal yang remeh temeh? buat lah cantik, terbang sana terbang sini, sound effect berdentam dentum, tapi content ke laut pun tak guna.

Permudahkan dan cuba fokus pada hal yang mustahak, seperti cara penyampaian, cara berkomunikasi dengan berkesan dan sebagainya, bukannya berhari hari menghadap komputer semata mata nak betul kan design (grafik), masukkan teks, audio dan sebagainya.

Mat salih kalau present, design slide simple je, teks pun sikit, selebihnya orang yang nak present (speaker) tu lah yang cakap, baru lah orang tak mengantuk/lelap, tapi orang kita kalau boleh satu buku nak masuk dalam slide, lepas tu pening dan marah, kenapa orang tak fokus apa yang cuba nak di sampaikan dan mengantuk.

Lepas tu cakap kat depan ikut apa yang di tulis di slide. Cuba lah kreatif sikit, Berjela jela, baik orang balik tidur dari tengok slide yang kau buat.

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.