Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Monday, April 04, 2016

Cukuplah Sekadar Apa Yang Ada

Bukankah Tudung itu di pakai untuk menutupi aurat, yang sebenarnya niat memakai tudung sekadar nak menunjuk nunjuk brand apa yang di gunakan ke, atau sekadar syarat untuk lebih cantik ke atau mengikut apa yang Tuhan suruh ? sampaikan berebut rebut bergesel lelaki dan perempuan, kemana nilai nilai agama? Kalau dah sampai berebut rebut macam orang naik hantu, terjerit jerit, sanggup mengetepikan dan 'menindas' orang lain, itu melambangkan ciri ciri orang beragama kah?


Jika ada jualan murah sekalipun, jagalah adab, tidak perlu sampai berebut rebut, banyak lagi jenis tudung yang cantik bila di pakai. Beratur lah dengan sopan. Sabar kan separuh dari iman. Apa boleh terbang ke awan ke kalau pakai tudung tu? Cukuplah sekadar apa yang ada, jangan mengharap pujian orang, menunjuk nunjuk, sampaikan 'lupa' apa tujuan sebenarnya memakai tudung.

2 comments:

  1. Dah tengok video yg viral tu dan dah baca statement 'teguran' beberapa org popular. terfikir juga ,adakah sbb sesuatu yg tak berbaloi,kita sanggup tolak tepi soal dosa? mungkin hati kita ada masalah.

    ReplyDelete
  2. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi