Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE BELI DAN DAPAT DISKAUN SKYTECH CREATIVE

Sunday, April 17, 2016

Pahit Manis Kehidupan Sebagai Pelajar

Selesai sudah minggu peperiksaan, memang memeritkan dan memenatkan, sebab banyak dugaan semasa nak ulangkaji & membaca, masa nak membaca buku la tiba tiba letih semacam, kerja di pejabat bertimbun timbun, tapi apa nak di kata, susah payah pun kena harungi juga, susah susah dahulu, senang senang kemudian kan? 

Boleh jawab ke tak boleh, itu semua sudah lumrah, kalau perfect takde lah ramai yang bersungguh sungguh nak sambung belajar, yang penting kena usaha, takde usaha, kejayaan takkan datang bergolek. Inilah pahit manis kehidupan sebagai pelajar separuh masa.

Hidup ini memerlukan ilmu untuk meneruskan kehidupan yang getir, bukan untuk bermegah, tapi untuk menaiktaraf diri kita kearah yang lebih baik, tuntutlah ilmu selagi hayat ada. Tanpa ilmu siapalah kita.

4 comments:

  1. betull tanpa ilmu kita susah nak melangkah ke hadapan.

    ReplyDelete
  2. Betul2 hidup tanpa ilmu umpama berjalan dalam gelap tanpa cahaya.

    ReplyDelete
  3. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi