Safirul Amar Azmi Blog! Biznes Bakeri Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE

Saturday, May 14, 2016

Belajarlah Demi Masa Depan

Sekejap je dah semester 8, lagi berberapa semester sebelum grade, semoga di permudahkan segala urusan, memang pening memikirkan duit nak bayar setiap semester, itu tidak termasuk dengan bayaran denda lewat register course dan repeat paper.

Kepada korang yang berhasrat taknak sambung belajar lepas habis SPM, belajarlah, kerana hidup ini semakin mencabar, apa yang penting, naik taraf dahulu diri sendiri sebelum menunding jari kepada orang lain.

Masa berlalu hari demi hari, bulan ke bulan, tahun ke tahun, alangkah sayangnya jika kita masih bersikap sambil lewa dan seperti melepaskan batuk di tangga, bukan menunjuk yang diri aku bagus, cuma sekadar nasihat. Kalau aku pandai, aku tak sambung belajar.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.