Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Thursday, May 19, 2016

Bersyukurlah Dengan Apa Yang Ada

Bersyukurlah dengan apa yang ada, masih ada yang kekurangan dan alami keperitan hidup, apalah sangat kesusahan yang di tanggung kalau nak dibandingkan orang yang lebih susah. Ada jenis manusia yang selalu mengeluh dan menganggap dirinya begitu susah, sedangkan semuanya terhidang di depan mata, apa lagi yang di inginkan? 

Jika tidak mampu untuk memiliki, ubah gaya hidup dan dahulukan keperluan bukannya kehendak. Bersyukurlah dengan apa yang ada. Janganlah pula hanya pandai menilai dan berburuk sangka apa yang orang lain ada, ubah mentaliti kepada positif dan percaya suatu hari nanti kita akan dapat apa yang di hajati ?

Segala aturan hidup telah di tetapkan Tuhan, cuma cepat atau lambat sahaja, dan kita sebagai umatnya kenalah usaha dan selebihnya tawakal dan berdoa. Insyallah, kalau niat kita baik, akan perolehi kebaikan.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.