Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Wednesday, May 18, 2016

Jadilah Diri Sendiri

Sudah cukup lah masa untuk menjaga hati orang, lakukan apa yang di rasakan kita puas dan senang hati. Bila terlalu menjaga hati orang, orang bukannya hargai, malah kita pula di cemuh, kita punya lah fikir kesan nya, dan apakah akan terjadi..ah..pedulikan kata mereka, yang penting kita buat apa yang kita suka! dan yang paling penting JADILAH DIRI SENDIRI, kenapa kita perlu menjadi seperti yang lain?

Bila sebut soal menjaga hati ni, bukan pasal apa pun, ceritanya pasal macam mana nak left group whats app!! haha..banyak betul group orang invited, tapi diam seribu bahasa, apa faedahnya dan tujuannya? bila ada orang yang left, ramai pula yang mencemuh, mencaci, menyindir, buruk sangka, tertanya-tanya..ermm..sampaikan ada rakan rakan yang personal mesej, boleh tak keluar group?

Ah...kenapa perlu fikirkan hati orang? kalau merasakan tiada keperluan untuk wujud dalam group whats app tu, atau tidak selesa..keluar (left) dan jalani kehidupan seperti biasa. Haha..kalau di fikirkan nak menjaga hati orang, sampai tua pun tak habis kisahnya! 


1 comment:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.