Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Sunday, September 18, 2016

Bengang Bila Mendapat Info Tidak Betul

Bengang bila mendapat info yang tak betul, rasa macam nak rejam je siapa yang keluarkan kenyataan, terlalu banyak sangat penipuan yang di sebarkan melalui internet, kali ini aku terkena bila ada kenyataan di whats app yang mengatakan rakan baik telah meninggal dunia walhal yang sebenarnya rakan tersebut masih di ICU dan sedang tenat..

Bila aku dengar rakan baik pada suatu ketika meninggal dunia, terasa sebak sangat, teringat kembali memori ketika bergurau, mengeteh, memang aku sedih, terus aku keluarkan keluarkan kenyataan di facebook pasar 'arwah'.

Yang paling geram, ayat penipuan di internet tu berbunyi 'Saya baru lepas sahaja berjumpa dengan ayah arwah dan ayah arwah sendiri mengesahkan f****** telah meninggal dunia'..laaa...apa semua ni? bertaubatlah kepada yang buat fitnah! Kepada rakan ku yang pernah sekejap di gelar 'arwah', semoga cepat sembuh dan kembali ceria bersama keluarga tersayang.

Moral of the story, sebelum mendapat apa apa berita selidik dahulu sebelum menyebarkan kepada orang lain..

1 comment:

  1. hmm...perkara macam ni bukannya boleh dibuat main-main =(

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi