Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Monday, March 14, 2016

London Has Fallen

Walaupun keadaan ekonomi tidak stabil, kemiskinan dan pengangguran meningkat, rakyat amerika begitu menyayangi perdana menteri mereka yang di gelar Mr. President, ini bukan soal atau bukan tentang parti mana yang Mr. President mewakili, ini soal maruah negara dan segala galanya yang di lakukan, mereka bangga dengan negara mereka, walau apa jadipun, menghormati pemimpin adalah keutamaaan mereka, dan sebenarnya nilai etika dan moral yang tinggi dan telah di terapkan nilai itu pada rakyat mereka walaupun mereka tiada kepercayaan dari sudut agama yang khusus atau sebagainya. Namun begitu, nilai etika dan moral mereka terlalu tinggi.

Mereka sanggup pertahankan pemimpin, menjaga maruah negara mereka walau apa jadi sekalipun yang terjadi, dan musuh sentiasa mahu mencari peluang menjatuhkan atau menembusi benteng pertahanan. Begitu patriotiknya mereka di dalam cerita London Has Fallen..memang terbaik cerita ini, begitu lah cerita orang putih, berat sebelah, mereka je yang betul, sedangkan siapa yang memulakan perang dulu? Orang putih yang tidak sedar diri!


Roti John Tarik

Kepada pengemar Roti John, pasti akan terpikat dengan keunikan roti john ini, lain dari yang lain seperti roti john kebiasaan yang kita biasa makan di kedai kedai, roti john ini unik dan terbaik, boleh didapati hanya di negeri melaka sahaja, dengan keenakan, kelazatan roti, dan lambakan cheese, sos, membuatkan Roti John Tarik ini menjadi hebat dan terbaik..sekali cuba pasti nak lagi!! Sungguh sedap..

Dah macam Pizza bro, apa taknya, dipenuhi dengan  cheesy mozarella, cheesy souces, apa tunggu lagi? jom cuba roti john tarik mael lambong! lokasi di mana? lokasi kedai terletak di jalan hang tuah mall, hadapan CIMB bank dan restoran mamak infasha maju, bila pekena roti john ni pasti melambong lambong korang semua kerana kelazatan roti john tarik cheesy ini. Comfirm macam pizza...tak di nafikan lagi. haha

Kedai roti john tarik mael lambong ini dibuka dari isnin hingga sabtu, beroperasi dari pukul 5.00 petang hingga 11.30 malam, sebelum korang nak datang boleh lah call tuan kedai di  013 6111182 (Ismail).

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi