Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Thursday, May 12, 2016

Renungan Bersama

Kata kata pepatah dan kata kata yang menarik bagi aku, tak tahulah korang macam mana kan. Saje nak kongsikan untuk tatapan dan renungan bersama, hehe

1) When You Love A Person, All Fear Disappears, And When You Are Afraid All Love Disappears.
2) Some Days I Cant Thinking About You, And Other Day, I Wonder Why I'm Wasting My Time.
3) The Signs of hypocrite are three : When he speaks he lies, When he makes a promise he breaks it, and when he is trusted he betrays (the trust).
4) If You Want A Positive Life, Spend Time With Positive People.
5) I dont have type of rich, my rich is life forever.
6) When your kids are born, reserve them an email address, Over the years send them photos, notes, kidisms, stories, photocopies of their achivement etc. On the 17th-18th birthday, GIVE THEM THE PASSWORD.
7) Everybody is a genius, But if you judge a fish by it's ability to climb a tree it will live it's whole life believing that it is stupid.
8) Judge me when you're perfect. Shut up when you're not.
9) Not Everyone will understand your journey, That's okay, You're here to live you life, not to make everyone understand.
10) Definition of STUPID, knowing the TRUTH, Seeing the TRUTH, but still believing the LIES.

Berubah Sebelum Parah

Aku suka menulis dan menulis memberikan ketenangan kepada aku yang sebenarnya, cuma yang menjadi halangan adalah masa, bertapa pentingnya masa bagi aku, dan lakukan lah sesuatu perkara itu seperti esok kita sudah tiada lagi. 

Tapi perkara yang ingin aku tekankan di sini, bila terdapat unsur unsur politik yang begitu teruk telah meresap di dalam pekerjaan harian, di dalam keluarga dan di mana mana sahaja, kenapa aku cakap begini? maksudnya ialah, kenapa perlu berlakon atau berpura pura untuk mendapatkan apa yang di idamkan, berpura pura di dalam berkawan, mencipta musuh, mewujudkan suatu kumpulan yang bertujuan memburuk burukkan seseorang, dan perkara ini semua, di kesudahannya, akan menyebabkan sesuatu organisasi itu runtuh dalam senyap.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi