Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Thursday, December 29, 2016

Cara Cara Nak Install Font

Tutorial kali ini berkenaan cara cara nak installs font di Laptop atau di komputer korang. Sebagai pereka grafik, ini perkara biasa, di mana untuk memenuhi permintaan client yang berbagai bagai karenah dan ragam, nak font yang macam ni lah, itu lah, tapi bila sebut nama font, tak tahu..haha, pandai pandai lah korang cari jenis font seperti yang di kehendaki.

Untuk memuat turun font di komputer, korang boleh pergi ke Dafonts , bila sudah buka, kamu akan lihat seperti paparan di gambar 1 di bawah ;

cara cara nak installs font
Gambar 1
Di dalam dafonts ada berbagai jenis font boleh di dapati, sebagai contoh ada yang jenis fancy, decorative, basic, script, dan kalau korang nak buat jenis ayat yang seram atau bloody, korang boleh guna yang jenis gothic..tekan sekali dan akan keluar berbagai bagai jenis font mengikut kategori yang di pilih. Seperti biasa, (rujuk gambar 1), jika ingin muat turun font tersebut, di sebelah kanan hujung, terdapat butang download, sila tekan butang download tersebut...

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi