Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE

Thursday, April 13, 2017

Risau Aku Di Buatnya

Kisah siang tadi 12 April 2017, adalah hari pertama peperiksaan akhir semester bermula, macam biasalah lagi setengah jam nak mula exam, baru lah gegas gerak ke dewan peperiksaan, oleh kerana terhegeh hegeh dan masa pun dah suntuk, aku ambil keputusan untuk menaiki motor...ermm bawa motor best sebenarnya, boleh cilok dan rempit...yang tak bestnya, tiba tiba hujan turun dengan lebat...alahai....risau aku di buatnya, nak patah balik tukar kenderaan, tak sempat, lagipun hujan lebat ni...

ni yang tak best

Baju hujan pula tak bawa! pening kepala aku...mahu tak mahu..terpaksa lah berhenti tepi jalan untuk berteduh..kalau lewat lebih setengah jam dari masa peperiksaan bermula, dah tak boleh masuk dewan, ah, bertambah risau lagi..aku tengok jam..dah pukul 11.30..masa peperiksaan pukul 11.45...lebih kurang lagi 7 km lagi..ermm..

Ah tak boleh jadi ni...basah pun basah lah...yang penting aku dapat ambil paper dan jawab peperiksaan..! aku pun redah...dan yang peliknya...baru jalan 500 meter, panas terik..! ahhhhh.....hujan pun dah ada area nak turun eh....patutlah urusetia peperiksaan pelik, bila aku cakap lewat hadir peperiksaan, sebab hujan...urusetia tu macam tak percaya..hehe, apa pun, aku berjaya tiba tepat pada masanya dan paper kali ni aku tak dapat jawab...haha, susah gila, harap harap lulus sudah lah! mudah mudahan..amin....

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi