Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Wednesday, September 06, 2017

Makan Keledek Lebih Baik

Zaman sekarang semakin mencabar, harga barang dan kos sara hidup lebih tinggi  dari pendapatan, itu di namakan inflasi, kepada korang semua berhati hati dengan syarikat yang dalam diam diam menaikkan kadar harga (tolak dari Online Banking) tanpa memberitahu customer mereka terlebih dahulu, dan seterusnya, mengeluarkan laporan tunggakan, jika tunggakan sudah terkumpul banyak mungkin akaun akan menjadi tidak aktif, dan seterusnya tidak boleh membuat tuntutan bayaran.

Bagi yang membuat potongan secara online banking, berhati hati dan sentiasa lah menyemak transaksi akaun bank anda. Jangan jadi macam aku, potongan setiap bulan tolak dari akaun, lepas tu sampai masa dapat mesej mengatakan ada tunggakan berbulan bulan.

Rekod transaksi pula 3 bulan sebelum sahaja....aku ambil keputusan untuk terminate sahaja. Banyak akal syarikat insuran ni...orang melaka panggil keledek lebih! Awal awal je, support customer, bila dah bertahun, di buangnye terbiar macam tu je tanpa ada apa apa pemberitahuan penting.  

Makan keledek lebih baik, silap aku maybe sebab tak baca agreement yang akan ada increment bila keadaan semasa mendesak! ermmm

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.