Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, October 24, 2017

Bersedia Dengan Perkara Yang Baru

Sampai suatu masa, otak kadang kadang jammed, bila login username / password pun salah, nama kawan kawan lama pun kadang kadang tak ingat...lepas tu, barang yang kau letak kat mana, hilang, dan bila kau cuba nak ingat semula..kau lupa kat mana sebenarnya kau letak....aku benci bila nak mencari barang hilang dan nak ingat semula hal hal yang terlalu lama...

Setiap hari kehidupan semakin kita mencabar dan up to dated version dan memang berkaitan di bidang aku iaitu ICT. Kisahnya seperti modul yang kau belajar semasa diploma dahulu, memang sudah tidak relevan untuk di guna pakai pada hari ini di tahun 2017. Dulu kau belajar, susah, tapi budak sekarang, untung, kerana perisian sekarang, dah up to dated. Sebagai contoh, masa tu diploma dahulu, software animasi flash, masih lagi di bawah nama Macromedia, dan masa tu takde lagi CS ni semua....yang canggih masa tu version MX 2004....haha. Sama juga seperti...photoshop, dulu namanya adobe photoshop je kot..belum CS 3 ke apa lagi..(itupun dah lupa), agak mencabar, sebab compile sekali dengan satu lagi software iaitu adobe image ready...yang di gunakan untuk membuat animasi imej.

iklan kurus

Nak di jadikan cerita, kita kena mengikut peredaran masa...dan setiap hari kena belajar dan bersedia dengan perkara dan benda yang baru, jika masih lagi di takuk lama...kita akan ketinggalan, dan boleh duduk didalam gua...


Memang tak terkejar dah kalau nak di ikutkan bertapa lajunya version setiap perisian ni...kadang kadang jammed kita di buatnya...sebab, ada berberapa fungsi dan ikon berubah..sama ada positionnya, rekabentuknya dan sebagainya....

Idea pun dah tak 'overflow' lagi dah...tapi jammed.....terus. apa nak buat...suka tak suka, kena hadap...

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.