Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, October 03, 2017

Jangan Sampai Mereka Claim

Jangan kau hina mereka....mereka lebih 'maju' dari kita sebenarnya..aku dalam proses nak menyiapkan tesis semester akhir, carilah mana mana jurnal di internet, sekali sekala kadang kadang, terpoint ke google biasa....biasanya kalau nak dapatkan data akademik di google scholar..hampir kebanyakkannya, data dan informasi berguna datangnya dari negara sebarang...begitu hebatnya penguasaan SEO blog mereka...susah nak jumpa blog dari Malaysia..mungkin bloggers seberang, pandai main keyword.

Perkara lain yang tiada kaitan dengan tajuk Jangan Sampai Mereka Claim... haha , iaitu hati aku masih sakit dengan google...sebab dah lebih 8 kali..kena reject adsense. pui ar....

Memang ramai bloggers malaysia yang berkongsi pengetahuan di blog blog mereka..tapi adakah mendapat tempat pada tahap global..? sudah sampai masa...bloggers malaysia menguasai SEO google...maybe bloggers malaysia lebih mementingkan jumlah follower kot...berbanding SEO..dari blog list aku lah, ada yang artikel last posting nya di blog mereka, yang sudah menjadi lumut...4 bulan, 6 bulan, 5 tahun...itu tak mengapa..mungkin tiada idea agaknya, yang penting sekali...trafik blog maintain...di tambah lagi implemen SEO blog...tak update pun trafic tinggi...sebab apa ? sebab pengguna internet sentiasa mencari maklumat di google... 

Cuba cari info berkaitan ICT di google...hampir kebanyakannya dari bahasa mana ? Jangan sampai mereka 'Claim' yang google itu asalnya di cipta di negara mereka...

1 comment:

  1. mungkin sebab blog di malaysia ditulis dgn bahasa melayu,mungkin cukuplah ditahap negara sendiri saya .btw singgah and follow https://marblemomo.blogspot.com/

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.