Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Wednesday, October 25, 2017

Mana Pergi Tu Mat

Kau pergi mana tu mat pagi pagi ni ?...tahu lah sekarang ni musim panas ?...itu lah kisahnya semasa on the way ke tempat kerja tadi, ingat kan ular, rupa rupanya biawak..yela kan, traffic light kat melaka ni....banyak giler, setiap 100 meter akan ada trafic light....dah tu, apa lagi, sambil tunggu 180 saat, boleh lah cuci mata, ingat dapat lah cuci mata melihat orang student MMU lintas depan kau,...tapi sebaliknya, nampak dak mat ni lak...haha

pergi mana tu mat
Besau lak biawak ni.....tangkap jual pun bagus juga...1 kilo dalam Rm3 - 5 tak lari ni...teringat dulu masa kecik kecik....nampak kura kura, tenggiling...tangkap lepas tu jual...yang beli tu siap bawa alat timbang lagi....siap ada minimum berapa ekor lagi...haha, bila duduk kat kawasan kampung, binatang binatang ni...boleh di katakan banyak lah juga..tapi rasa kesian pula bila fikir balik, itu masa dulu dulu, sekarang ni tak buat lagi dah....

biznes burger

Ada yang beli..sebab katanya nak buat ubat dan makan. Musim panas ni, bukan manusia je yang tak tahan, tumbuh tumbuhan dan haiwan juga tak tahan dengan panas terik....sentiasa pastikan tubuh anda sentiasa sejuk seperti mandi yang kerap, dan gunakan baju yang tidak menyerap haba panas, seperti warna warna terang....

1 comment:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.