Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Friday, November 03, 2017

Last Day Di Jabatan

Hari ini hari terakhir student praktikal di jabatan...dan seperti kebiasaan, ada buat makan makan sikit untuk menghargai kerja dan sumbangan nya sepanjang dia bertugas / praktikal di jabatan...kerja dan praktikal di IT department ni, boleh dikatakan agak 'tekanan' juga lah, telefon sentiasa berdering tak henti henti...dan kebiasaanya student praktikal lah yang jadi 'mangsa'...kena pergi lihat dan kenalpasti apa masalah nya... yang di katakan mangsa tu, haha bukannya apa...kadang kadang...aku dah malas nak layan hal yang remeh, baik fokus pada hal penting...system development dan web design..biarlah student yang menyelesaikan hal hal 'remeh' end user...

Apa yang tekanan nya tu ? End user (client) kadang kadang minta pasang projektor dan check kenapa printer tak boleh cetak surat...padahal plug dan printer tu tak on. Haha cam itulah perkara yang 'pening' sangat tu...haha. Lepas tu perkara biasa....lupa password...nak buat table di microsoft word..dan yang paling banyak terjadi..internet tak dapat akses...padahal, network disable...


formula kurus

Berbagai bagai ragam staff nak kena hadap di pejabat...jadi untuk memberi pendedahan, student praktikal kenalah berhubung dengan client..untuk meningkatkan komunikasi dan kemahiran dan mampu mengawal emosi ketika melaksanakan tugas...haha

student praktikal

Apa pun, perjalanan masih jauh...lepas praktikal, cari kerja elok dan banyak lagi yang perlu di harungi...grab je peluang kerja yang ada di depan mata..jangan terlalu memilih, sebab sekarang ni bukan senang nak dapat tawaran kerja..jangan terlalu mengejar sangat kerja kerajaan, adalah lebih baik, tidak memilih, kerana pengalaman mematangkan / mdndewasakan kita...percayalah...!

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.