Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, November 14, 2017

Lebih Suka Dan Selesa

Seawal jam 7.30 pagi, aku sudah bangun untuk ke pejabat, hari ini banyak meeting dan jumpa orang pasal job design, tapi apa yang aku risau, hujan turun lebat seawal 2.30 pagi di Melaka sehinggalah  sekarang..hujan rahmat selepas musim panas di melaka dan kebetulan sekarang ini musim tengkujuh, jadi memang sudah di jangka....

Oleh kerana aku ke pejabat dengan menunggang motor, semua aktiviti dan meeting tergendala seketika, sebab aku lebih suka dan selesa menaiki motor....boleh cilok dan pantas..lampu isyarat memang banyak gila di Melaka..better naik motor, jimat dan pantas! Bukan tak boleh bawa kereta, tapi tengok lah keperluan..jika nak pergi bercuti, beli sofa atau long distance, baru bawa lah kereta...hehe

Cabaran yang biasa di hadapi, seperti hari ini lah, hujan lebat ! ...tapi tak selalu, biasalah, ada hujan dan ada panas....kerja tuhan, siapa yang tahu? bukan tiada kereta..ada, cuma dah terbiasa pantas naik motor....sebab bila naik motor, dapat rasa fresh air dan boleh cilok cilok mana mana je..kalau bawa kereta, mana dapat cilok cilok! waktu hujan kalau di melaka, kau bawa kereta, jangan lah expect akan cepat sampai ke destinasi yang kau nak tuju...sama juga, lambat, jammed jalan, tambahan lagi di waktu hujan...memang jammed lah!


Di Sebalik Tabir

Masih lagi hujan di luar...dan banyak tempat di Melaka dah mula di naiki air, di jalan raya, air sudah mula bertakung...aku ? hanya mampu melihat hujan terus turun tanpa henti...di sebalik langsir dalam rumah...haha, hanya mampu berkomunikasi dengan client melalui whats app, telefon dan remote desktop sahaja...yang penting sekali mesti ada akses internet..hehe , 

Boleh lihat cara cara untuk remote desktop, boleh menyelesaikan masalah secara online tanpa perlu ke lokasi.... http://www.safirulamar.com/2017/11/cara-untuk-install-teamviewer.html

Ok lah berhati hati semua, jika memandu dan menunggang di jalan raya ya....biar perlahan asalkan selamat...

2 comments:

  1. Melaka memang banyak traffic light =)

    ReplyDelete
  2. hujan sini sebelah ptg tak henti2.. guruh pun skali dan malam msti tidur lena. hehe

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink URL di ruangan komen.

Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.