Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE BELI DAN DAPAT DISKAUN SKYTECH CREATIVE

Tuesday, December 12, 2017

Lebih Dasyat Berbanding Sebelum

Alkisah ketika nak pulang dari mengajar laman web di UTC Melaka, tak perasan yang di luar sedang hujan lebat ketika latihan di jalankan, lagi sekali helmet masuk air..kali ni lebih dasyat berbanding kejadian sebelum..air hujan penuh! dah macam kolam ikan..haha..kalau letak ikan dalam tu...comfirm ikan riang ria berenang...!

Naik motor ni feel dia lain...tak sama macam bawa kereta...yang pasti! tak menjadi suatu kesalahan pun nak bawa apa kenderaan sekalipun...kecuali, kalau lesen dan roadtax sudah expired lah! hah...pastikan semua telah renew ya, karang tak pasal pasal kena saman dengan abang polis! dan barulah boleh bawa di atas jalan raya..


kolam ikan_safirulamar

Lagi sekali kepala berair...bila sarung helmet di kepala, macam air terjun dah! sebab sifat span, serap air kan...! jadi ada baki air yang masih tertinggal walaupun telah buang air hujan tu!...nasib baik dah gelap...hehe orang tak perasan sangat..haha

 https://pgmall.my/register?referralPgCode=PG00106085

Hari ini..topup 1gram dalam akaun simpanan public gold..! tak apa, sikit sikit...lama lama jadi bukit lah..! minimum Rm 100 untuk 0.5 gram...! nak beli 100 gram tak mampu..beli lah sikit sikit...hehe

safirulamar_publicgold

4 comments:

  1. hujan lebat, terpaksa berteduh dekat Melaka Sentral sekejap hari Ahad tu =)

    ReplyDelete
  2. tak berani sangat drive dalam hujan... fobia...

    ReplyDelete
  3. asalam, bangga sekali mengenalui blogger Saf..hebat kemahiran anda. Kirimsalam kat at tramizi..dekat2 sahaja kamu di sana ya hehehe

    ReplyDelete
  4. aiseh awat tak angkut sekali helmet tu masuk tmpt ngajar tu barula slmt sikit tak kene hujan hehe

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi