Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE BELI DAN DAPAT DISKAUN SKYTECH CREATIVE

Thursday, January 04, 2018

Ramai Yang Tersenyum Lebar

Awal tahun 2018, memang busy, tahun baru kan ? so..kena kerja lebih keras, sebab saban tahun semakin mencabar, tak boleh duduk senang lenang dan goyang kaki, kena bergerak...! hehe, proses penghantaran hadiah pemenang di tunda sehingga minggu depan ya, di sebabkan seorang peserta masih belum respon, nanti kena ke pejabat pos dua kali...jarak antara pejabat pos dan rumah pun, boleh tahan jauh nya...! so, penghantaran adalah lebih baik, sekali jalan! huhu

Sudah pasti di tahun baru ini, ramai yang tersenyum lebar sebab macam macam bonus insetif di terima, dividen asb dan bonus dari kerajaan, apa pun, jimat cermat lah, langit tak selalu cerah, kalau rasa duit tu tak nak hangus begitu sahaja, boleh buat akaun emas, tukar kan wang kertas kamu kepada emas fizikal...!

Kalau ada RM 1000 di dalam wallet, agak agak berapa hari boleh tahan ? Sebulan ? ermm, baik tukarkan nilai RM 1000 tu kepada Jongkong emas 5gram yang bernilai RM 1000, simpan diam diam dalam wallet, andaikan simpan sebulan jongkong emas, dan masa beli mungkin harganya RM 188/1 gram, dengan nilaian dari wang kertas RM 1000, anda akan dapat sebanyak 5.31914++ gram, kata kan, pada bulan seterusnya, harga emas bagi 1gram menjadi RM 190 (kenaikan RM 2), so kalau duduk diam diam dalam wallet, pun, sudah mendapat keuntungan sebanyak RM 2.00,...comfirm takde nafsu pun nak belanja sebab Emas kan....! Simpan emas diam diam dalam wallet lebih menjamin keborosan. hehe

1 comment:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi