Safirul Amar Azmi Blog! jom sale Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE healthydrink BELI DAN DAPAT DISKAUN

Saturday, March 10, 2018

Semakin Pelik Manusia

Semakin pelik perangai manusia sekarang ini, entah apa yang mengangu fikiran mereka sampaikan sudah tidak menghormati orang di sekeliling. Hendak di tegur,karang berkecil hati, nak marah depan orang ramai, karang takut mengaibkan, kesudahan nya kita angkat kaki jalan!

Contoh perangai pelik yang berlaku minggu ini, ialah, ketika di kedai makan, orang di sebelah meja makan aku, potong kuku, tangan dan kaki..terus putus selera aku nak makan, dengan terpelanting kuku nya..dah le masa mengetip tu, kuat bunyinya..! agak agak dah berapa lama tak potong tu sampaikan kuku sudah menjadi keras ? haha

Perkara pelik seterusnya ialah, berkahak di kedai makan....kalau sekali tu tak apa, ini 2-3 kali....rasa aku lah, mungkin orang itu, tercekik tulang ayam kot..!

Apa pun, sebagai manusia yang punyai adab ....! belajar lah menghormati orang lain, kalau dah tak boleh tahan sangat tu, pergi lah cari tempat lain untuk melepaskan hajat di hati tu! di sekolah pun kita dah belajar sivik....jangan lah sampai tak ada kesedaran sivik...!

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi