Safirul Amar Azmi Blog! Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE BELI DAN DAPAT DISKAUN SKYTECH CREATIVE

Tuesday, May 29, 2018

Bila Lapar Semuanya Sedap

Bila lapar tengok apa pun nampak sedap..begitulah realiti dugaan yang di hadapi di bulan ramadhan.Seperti biasa, sebelum berbuka, ke bazar ramadhan yang terdekat, melihat juadah untuk berbuka nanti.Macam macam juadah di jual, ada nasi kerabu, kuih muih, air buah, nasi ayam dan sebagainya.

Apa pun, bersederhana dan jangan terlalu mengikut hawa nafsu berbelanja, selepas tu, berlaku pembaziran, apa yang di beli, di buang begitu sahaja. Sepatutnya di bulan ramadhan, kita semakin berjimat, bukannya semakin boros membazir.

Selamat berpuasa semua, aduh lama lagi nak berbuka, hari ni, tak bangun sahur...dugaan dugaan!

2 comments:

  1. bulan Ramadan tahun ni tekak rasa kering ja..asyik nak minum air ais sahaja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah tu tekak kering...jangan minum kafein masa sahur

      Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi