Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit Baju Muslimah Kanak-kanak SKYTECH CREATIVE Biztudung

Friday, November 09, 2018

Kalau Susah Sangat

Baru baru ini ramai yang menghubungi aku bertanyakan berkenaan proses online untuk membeli certificate SSM (suruhanjaya syarikat malaysia), aku just nak inform yang aku bukanlah kakitangan agensi SSM ya, apa yang di tulis di dalam blog ini, hanya pengalaman yang telah di lalui dan sedikit ilmu yang ada, aku cuba kongsikan, walau bagaimanapun, selagi bernama sistem, sistem proses akan berubah ubah samaada perubahan dari segi layout, proses dan sebagainya dan dalam erti kata lain, tidak relevan dari semasa ke semasa.

Kalau susah sangat tak apa, tak jadi masalah, boleh datang terus ke kaunter SSM, boleh secara manual macam biasa.....amacam ? ada tokoh tak untuk jadi staff SSM ? haha...banyak menjawab bagi pihak orang lain ni....

hehe...apa yang aku tulis di blog ini, adalah luahan, dari pengalaman yang di lalui dan sedikit ilmu yang ada. Apa yang terlintas, dan tiba tiba teringat kenangan lalu, maka, akan Update la blog ini...kalau takde idea....kabur!


 Pelik dengan sikap segelintir masyarakat yang kebanyakkannya tidak mempercayai carian di google, ya, depends pada ilmu yang cuba di kongsikan..kalau betul apa yang cuba di sampaikan, maka betullah ia...adakah blog tidak relevan ? bagi aku...blog adalah medium yang sangat bagus, jika ada perkongsian, luahan, pengalaman, pendapat...dan lain lain. Tapi...orang lebih seronok membaca ayat panjang lebar yang di tulis perenggan demi perenggan di tweeter....huh? adakah korang perasan perkara ini ?

Hasil mesyuarat di cyberjaya sebelum ini, dan menghadiri taklimat sistem di sana...banyak yang aku belajar  dari penceramah, antaranya bab menggunakan saluran yang betul untuk menghasilkan output ? Sebagai contoh, untuk melakukan prototaip web design kena gunakan software yang betul.bukannya software yang tak sepatutnya....adakah sama dengan bab menulis karangan di twitter ? Ya betul......

1 comment:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi