Safirul Amar Azmi Blog! lazada best Biznes Bakeri rahsia temuduga Website 7 days Baju Muslimah Kanak-kanak

Tuesday, November 27, 2012

Bila ramai kita selamat..

Bila ramai kita selamat..

Tuh la orang dah kata, degil tak mahu dengar. kan dah kena ....! haha


Friday, November 23, 2012

Maaf

Maaf

Bulan 11 dan Bulan 12 ni memang busy. Banyak jemputan majlis kahwin rakan-rakan tak dapat hadir. maaf sangat-sangat. kalau hadir pun maybe lewat.

Banyak program mengajar pelajar-pelajar sekolah. memang untung budak zaman sekarang. banyak program disediakan secara percuma di sini. Untuk melahirkan anak celik IT.

Wednesday, November 21, 2012

Kiss Me Princess

KISS ME
haha...kiss me princess, unicorn curse will be broken...haha oh shitt...

Tuesday, November 06, 2012

Di Sebalik Kekurangan

di sebalik kekurangan

Percayalah di setiap kekurangan kita, pasti ada kelebihan yang tersembunyi pada diri kita.

Dan di sebalik musibah yang menimpa, pasti akan ada sinar kebahagiaan. Allah itu maha adil dan saksama kepada setiap umatnya. cuma cepat atau lambat, semuanya telah ditentukan olehNya.


Tuesday, October 30, 2012

Terima Kasih En Google

Terima Kasih En Google
Zaman sekarang zaman ICT, semuanya boleh didapati dengan mudah di internet.

Jawatan kosong, jual beli barang, beli tiket kapal terbang, mendapatkan maklumat, segala-galanya tidak mustahil untuk dicapai. hehe

Monday, October 29, 2012

Kentut

Apa perasan korang, bila tengah makan, tetiba dengar bunyi kentut. Bukan tak boleh kentut, tapi hormatilah orang yang masih belum habis makan. kita kan orang melayu, kaya dengan adab dan tatasusila. kan tak manis.

Kalau nak kentut pun, kentut la secara berlapik dan pelan-pelan ataupun ditempat yang jauh dari orang ramai. tau2x keluar bau petai je.  haha

Kita dididik oleh orang tua dari kecik, supaya hormat menghormati antara satu sama lain.  Kita semua ada anak, bini, dan esok jangan anak kita kentut depan orang ramai kita marah. padahal kita pun sama dua kali lima, takde sivik! kentut bersepah-sepah! pui

Tak boleh bawa majlis la wei macamni. loya tekak gua.

Cuba rapatkan kursor korang pada jari dalam gambar diatas, dan tekan sekali pada jari tersebut. korang dengar tak? comelkan kentut korang. 1,2,3 pui!!!!!

Saturday, October 20, 2012

Musim Hujan & Aktiviti

Sekarang ni, asal petang sampai ke malam je, hujan. sejuk betul. haha

Bila hujan @ musim tengkujuh, comfirm laut bergelora, angin kuat, so, aktiviti memancing stop sekejap buat masa ni. hehe

22 & 23/10/2012 ni ada program mengajar budak sekolah. ajar buat design photoshop  dan microsoft office. hehe kalau hujan time tu, alamatnya cikgu tarik selimut la. mana boleh tahan syiok beb tidur. haha

Wednesday, October 17, 2012

Apa Kaitan? Alahai Rozimuddin

aduhai, sampai dah mengaku diri sendiri nabi muhammad s.a.w, sekejap nabi, sekejap imam mahdi, dan apa kaitan star war dengan agama islam?kompius, dia ni betul ke tak?

Fasha sandha tu bini dia? mental problem ni wei..pihak jabatan agama islam tolong pantau laman blog ini, untuk lindungi aqidah anak-anak muda islam dari terpengaruh dengan fahaman sesat seperti ini.

Monday, October 15, 2012

Laporan Rompakan Kali Ke 36!

haha...mr whatever man buat tak tahu je....pui, wake up, whatever man, wake up...haha


Friday, October 12, 2012

Superhawau..

Superhawau..

Perhaps i can be of some assistance to solve thisproblems...haha


Tuesday, October 09, 2012

Jaga mulut korang, jangan sampai..haha

haha...betul ke ada pepatah bijak pandai mengatakan, kalau kita nak menyalahkan orang lain dan tunding satu jari dekat orang, 4 jari lagi tunjuk dekat kita? so, kita salahlah kan. haha

Itu kalau kita tunjuk2x kat orang..tapi kalau, mulut kita laser kat orang, padahal orang tersebut tak bersalah pun, macamana tu? macam gambar kat bawah ni ke? haha

So, jaga mulut korang, takut apa yang korang cakapkan tu, terpalit kat diri sendiri.  haha


Monday, September 24, 2012

Help The World!

Help The World!
haha. sorry to say! no justin biber. takde soul langsung. pui.

Sunday, September 23, 2012

Ikan, Ikan, RM2 Sekilo!

Seperti biasa la, setiap hujung minggu aktiviti tetap aku ialah memancing pantai. kalau cuaca dan keadaan air ok, bolehlah dapat ikan gred a,b atau c. hehe

Friday, September 21, 2012

Ayat Rojak

Ayat Rojak

Haha..aku takdelah terer sangat bab-bab penggunaan ayat bahasa ni. kadang kadang bila menulis pun berterabur dan banyak guna bahasa pasar pun haha.

Thursday, September 20, 2012

United We Stand

Seluruh dunia negara islam protest dan marah dengan filem barat anti islam iaitu Innocence of Muslims. celaka dan musibat si penulis skrip tersebut.

Tuesday, September 11, 2012

Kad Khawin

Zaman sekarang ni , bila tengok kad khawin mesti ada letak ayat Al-Quran seperti Bismilllah, Asalamualaikum, atau hadis.


Monday, September 10, 2012

Sebelum & Sesudah

Sebelum & Sesudah

Thursday, September 06, 2012

Gajet & Manusia 2012

Gajet & Manusia 2012

Sekarang ni budak sekolah menengah pun dah guna gajet canggih seperti ipad, iphone dan galaxy tab. evolusi gajet semakin hari semakin canggih.

Tuesday, September 04, 2012

Kursus bahasa jepun

Kursus bahasa jepun

haha..alhamdulillah, akhirnya, aku dapat juga kursus bahasa jepun. banyak kali apply. baru diorang approve.

Forget

Forget
haha...shin chan oi...

Monday, September 03, 2012

Main facebook di waktu kerja

Main facebook di waktu kerja

haha....kan dah kena marah dengan bos..tapi rupa-rupanya...haha

Petua terbaik! haha

Petua terbaik! haha
Haha..sangat terharu dan menusuk. petua yang berguna. perhatian ye kepada para wanita.

Monday, August 27, 2012

Semasa Kamu Tidur

Semasa Kamu Tidur

haha...beware ye. Korang nak tahu apa yang berlaku di bilik air anda semasa korang tidur? haha, emm korang ada rasa masam-masam manis tak atau kelat2x ?haha

Internet Di Handphone

Kami guna post-paid. every montly buat bayaran. tak ambil pun internet package or upgrade plan.

Credit limit aku RM 275.00, Suplementary line limit RM 60. Bila kami mahu guna internet via mobile, kami guna wireless.no charge!


Saturday, August 25, 2012

Sindir Jalan Berlubang

sindir

Haha sindiran terbaik kepada menteri atau pihak berkuasa terhadap kerosakan jalan berlubang. haha

Jika aduan anda tidak diendahkan dan tiada tindakan dilakukan setelah 76 kali aduan dibuat. ini makan dia. buat sesuatu di jalan berlubang dan ambil gambar. lepas tu hantar pada pihak berkuasa tersebut. haha


Mengapa? Haha

Mengapa? Haha

Akibat Gila Facebook

Akibat Gila Facebook

Inilah akibat kalau makan, minum, mandi facebook, jangan terlalu leka dengan game ramalan dari facebook. 100% tak boleh percaya. untuk seronok2x je. haha...

Nama pun ramalan kan? kan? So, dont take too serious, just fun je oklah. haha

Korang macamni ke? haha

Friday, August 24, 2012

Dalam Dilema

DALAM DILEMA

Aku tak boleh cakap kuat2x nanti cik fish (kelisa) dengar, dia merajuk nanti. baru plan ni haha

korang jangan tak percaya pula, kereta pun terer merajuk. korang tak percaya cuba la cakap nak tukar kereta, mesti ada yang tak kena nanti dekat kereta hang. hah, itu tandanya merajuk la tu. haha

APTB

APTB

Pui jalan punya la lurus bawa kereta punyalah lembab. bawa kereta cc tinggi tapi macam naik basikal. bukannya ada kereta pun kat depan tu, ingat la orang belakang sikit, jalan raya ni bukan pak hang punya. cc 2.0 bawa 30 km/jam.

Thursday, August 23, 2012

Love Monster

jpop

Aku bukanlah peminat k pop, bila sebut kpop je aku meluat sebab lagu dia tak feel langsung, mendatar dan dance je lebih. tak macam dengar lagu r azmi dan p ramlee. haha

Wednesday, August 22, 2012

Sesi Bergambar Aidilfitri 2012

Sesi Bergambar Aidilfitri 2012

Hari raya kalau tak bergambar dan berkumpul beramai ramai memang tak sah. inilah rutin keluarga besar kami bila tibanya aidilfitri setiap tahun.

Tahun ni jumlah saudara mara yang bergambar agak kurang berbanding aidilfitri sebelum ini. ramai yang pulang ke rumah mertua. hehe

Kadang-kadang, bila belek gambar2x lama, terkenang keriuhannya semasa gambar tersebut diambil dan bolehlah kita tunjukkan gambar ini pada anak cucu cicit kita suatu hari nanti untuk tatapan mereka. hehe

Friday, August 17, 2012

Selamat Hari Raya

Selamat hari raya eh. maaf zahir dan batin. jemput datang rumah.

Tahun ni buat program pelita raya kat kampung, tapi kat rumah sendiri tak pasang pelita. alahai hehe. oklah. kepada korang yang nak balik ke kampung halaman, pandulah dengan cermat jiwa selamat.

Berakhir Sudah

Berakhir Sudah

Berakhir sudah program tahunan pemuda kampung aku sempena menjelang syawal tahun ini.

Thursday, August 16, 2012

Seindah Sakura

Seindah Sakura

Kepada semua yang mengenali saya, saya ucapkan selamat hari raya aidilfitri! maaf zahir dan batin. tahun ni tema baju raya kaler kelabu, korang? pagi raya nak makan rendang dan kuah kacang puas-puas. yehaa!

Sorry eh, kalau ada terkasar bahasa ke, tercarut atau apeke. biasalah orang melaka. cakap kasar tapi hati baik.

 haha. kalau korang  kecil hati ke apeke  harap korang maafkan. nak duit raya, datang rumah. aku memang tak keluar rumah. sebab nak tengok EPL new season dan makan ketupat puas-puas. 

Wednesday, August 15, 2012

Klasik terbaik

Klasik terbaik
Bila tiba hari raya, urusan kiriman ucapan makin canggih, semuanya melalui online. ucapan dan permohonan maaf hanya melalui sms dan laman sosial. bagi mereka itu sudah memadai. 

Walaupun rakan fb kita sent beribu-ribu ucapan sms dan tag kad raya sekalipun di wall fb kita, feel dia takkan sama berbanding dengan kita terima sekeping kad raya, walaupun tak cantik!. Serius! korang ada rasa feel raya ke? haha

Tuesday, August 14, 2012

Berguna

Berguna
haha, terima kasih la aku ucapkan kepada sesiapa yang conteng nombor telefon bertulis "motor bocor 018-&****#*^8" di pam angin stesen minyak. tak sia sia aku salin nombor tu kat dalam handphone. nasib baik aku fikir panjang! haha. yelah mana tahu nak jadi hal. malang kan tak berbau.

Benci

Seperti biasa bila dah nak dekat syawal ni, semua orang terkocoh kocoh nak beli baju raya, raya rasa macam tak bermakna kalau semua benda tak baru.

Aku pun tak terkecuali mahu baju,seluar raya baru. bonus dah dapat, rezeki makin bertambah tambah, so? asalkan jangan melampau lampau pembaziran sudahlah.

Masalahnya, aku tak suka shopping. serius dan entahlah. time shopping paling terbaik bagi aku adalah 5 minit. capai dan blah. 

So, aku hanya beri wang saku raya pada wife dan biarkan dia yang pilih dan belikan.  simple kan? haha

Monday, August 06, 2012

Design T Shirt Jozan Melaka

JOZAN

Curi dan pecah

Curi & Pecah

Cermin kereta korang pernah kena Curi dan pecah dengan penyamun tak?

Dua minggu lepas, kereta adik aku, cermin kereta dia kena pecah, bila tanya apa barang yang hilang. dia kata laptop, padahal laptop tersebut telah disembunyikan disuatu tempat mustahil untuk dilihat, tinted pula gelap, masalahnya disini dia sleep mode.

Kreatif Si Sekular

Kreatif Si Sekular
Ini permandangan diwaktu siang. haha.

Permandangan ini mungkin tiada di Malaysia dan hanya terdapat di negara sekular republik seperti Indon.  Kalau kat malaysia macamni comfirm  macam2x spekulasi politik negatif timbul, kat malaysia ni politik kebencian diterapkan. semua benda dicampuradukkan.

Saturday, August 04, 2012

Scan the virus

Scan the virus
haha. korang jangan terkejut, kalau ada orang scan komputer macam ni. satu kaedah baru untuk menghapuskan virus serta merta.

Friday, August 03, 2012

Jangan bergerak! karang hah ni makan dia

Jangan bergerak! karang hah ni makan dia

Haha. kan bagus orang elektrik ni ada kat melaka. senang nak charge handphone bila emergency case.

Semuanya dalam kenangan

Semuanya dalam kenangan

Dah lama tak balik kampung dekat batu anam, johor. dulu masa kecik2x arwah atok selalu bawa kami jalan-jalan kat area tangkak dan pekan segamat.

Kitorang pergi jalan-jalan kat stesen keretapi ,tengok keretapi lalu, makan KFC. beli jajan.  memang best.haha

Tuesday, July 31, 2012

Phui. Menyusahkan Orang

Phui. Menyusahkan Orang

Kalau tak boleh buat, cakap jelah tak boleh buat. terus terang kan senang. orang pun tak marah. dah memang kita tak boleh buat. janganlah berlagak macam pandai. cakap depan2x. bukan last minit cakap tak boleh buat!

Dah tu, macam biasa la, via phone message, esoknya cakap tak boleh buat, macam macam alasan tak masuk akal ko beri.

Wednesday, July 25, 2012

Anak Bapak


Haha. memang hawau kelakau. kesian anak dia, mak bapak dia ajak makan angin. haha


Ceria Aidilfitri

Ceria Aidilfitri
Ini bukan cerita politik. ketepikan ideologi politik masing-masing. open minded. hehe

Baru 3-4 hari puasa, televisen dan orang ramai dah mula sibuk pikir nak raya dan keluar iklan raya, ada yang siap pasang lagu raya kat pejabat dan dirumah. nak rasa feel raya katanya. hehe.

Friday, July 20, 2012

Pejam Celik

Pejam celik2x, rupa rupanya esok dah puasa. rasa sekejap je masa berlalu. Bulan ni aku nak khusyuk solat terawih la, macam biasa buat 8 rakaat dan witir 3 rakaat, nak duduk saf barisan hadapan.

Kalau kat surau aku buat 8, kat surau/masjid korang? buat 8 ke, buat 20 ke, buat 39 rakaat ke, apapun terpulang kepada masing-masing, untuk menunaikan ibadah ini mengikut kemampuan dan keikhlasan diri sendiri terhadap penciptanya. Apa yang penting, selesaikan solat bersama imam, jangan sekerat jalan. hehe

Tuesday, July 17, 2012

Rezeki Ramadhan

Bulan ramadhan ni , ada juga job freelance trainer dari company/agency member. dan semua aku approve !, untuk duit raya dan tabung simpanan. hehe

26 Julai 2012 - Mengajar Photoshop CS 3 (Government servant)
28 Julai 2012 - Mengajar Google Sketchup 3D (Pelajar Sekolah Menengah)
04 Ogos 2012 - Mengajar Flash MX Animation 2D (Pelajar Sekolah Menengah)
11 Ogos 2012 - Mengajar Adobe Photoshop CS 3 (Pelajar Sekolah Rendah)

BAIK KE??

BAIK KE??
Amboi, siapa la yang buat statement macamnni. mentang mentang la diorang buncit. 

Aku tahulah aku slim dan baik pun tak, jahat pun tak. so, tengah-tengah. haha dan bila aku view komen di laman sosial berkenaan, ramai yang kata itu adalah fakta dan yang menentang pun ramai. haha.  tapi ye ke fakta? mungkin yang menyokong tu, comfirm laki dia BUNCIT!  haha

Monday, July 16, 2012

Perlawanan Amal Jozan

Pada 14 Julai 2012 yang lalu, jozan Fc dengan kerjasama padu dari Zizan FC telah dijemput untuk menyertai perlawanan amal 100 jam, anjuran  Yayasan Khairum di kompleks japerun dun rembia, melaka.

Bersukan sambil beramal, dapat pahala badan pun sihat. terima kasih kepada tuan penganjur yang sudi memanggil jozan & zizan FC bermain!  hehe

Duit Dari Internet