Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

3 Mei 2012

Buang Top Navbar

Korang ada blog sendiri tak? rugilah korang kalau takde blog sendiri! kalau korang perasan di area paling atas di blog anda (jangan tengok kat blog aku, sebab memang dah takde sebab dah delete! :), perasan tak ada satu line tertulis perkataan seperti report abuse, share, search, sign out dan sebagainya,  function ini dipanggil Nav Bar, sebenarnya korang boleh buang terus benda ni, memang sangat menyemakan! tapi terpulang pada korang semua. haha

buang top navibar untuk keselamatan
 
Bagi pendapat aku la, dengan adanya Nav Bar, kalau ada orang nak dengki dan tidak puas hati dengan blog kita dia boleh tekan report abuse or Flag berulang kali, sampai blog kita tidak boleh akses kerana suspended seterusnya di banned , aku tak pernah kena sebab aku dah buang Nav Bar ini, haha, tapi korang boleh praktikkan di blog korang, emm untuk melindungi maklumat blog korang semua dan keseluruhannya. Di ruangan bawah, aku ada sediakan untuk korang panduan bagaimana untuk membuang top navbar ini, selamat mencuba!! Sharing is caring! cegah sebelum terlambat! tak salah kalau mencuba..hehe

Sebenarnya tak buang pun tidak mengapa, tak menjadi masalah pun, nak kekalkan pun boleh.


 Kat bawah ni ada screen shot (JPEG) lebih detail how to remove the Nav Bar, Just Click the picture!

buang top navibar untuk keselamatan


1) Login your account
2) Go to template at dashboard
3) Choose Edit HTML
4) Find Code  ]]></b:skin>
5) Paste #navbar-iframe,#navbar { display: none !important; } above ]]></b:skin> code
6) Save The Templates.

Anda Mungkin Meminati :

1 komentar:

  1. Ehem~ selongkar sket entry dedulu kehkehkeh
    haah x suka gak menatang navibar nih.. selagi boleh hide, hide je :P

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih