Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Thursday, May 03, 2012

Buang Top Navbar

Korang ada blog sendiri tak? rugilah korang kalau takde blog sendiri! kalau korang perasan di area paling atas di blog anda (jangan tengok kat blog aku, sebab memang dah takde sebab dah delete! :), perasan tak ada satu line tertulis perkataan seperti report abuse, share, search, sign out dan sebagainya,  function ini dipanggil Nav Bar, sebenarnya korang boleh buang terus benda ni, memang sangat menyemakan! tapi terpulang pada korang semua. haha

buang
 
Bagi pendapat aku la, dengan adanya Nav Bar, kalau ada orang nak dengki dan tidak puas hati dengan blog kita dia boleh tekan report abuse or Flag berulang kali, sampai blog kita tidak boleh akses kerana suspended , aku tak pernah kena sebab aku dah buang Nav Bar ini, tapi korang boleh praktikkan di blog-blog korang, emm untuk melindungi maklumat blog korang semua dan keseluruhannya. Ada screen shot disediakan untuk korang, selamat mencuba!! Sharing is caring! cegah sebelum terlambat! tak salah kalau mencuba..hehe Kat bawah ni ada screen shot (JPEG) lebih detail how to remove the Nav Bar, Just Click the picture! 
buang


1) Login your account
2) Go to template at dashboard
3) Choose Edit HTML
4) Find Code  ]]></b:skin>
5) Paste #navbar-iframe,#navbar { display: none !important; } above ]]></b:skin> code
6) Save The Templates.

1 comment:

  1. Ehem~ selongkar sket entry dedulu kehkehkeh
    haah x suka gak menatang navibar nih.. selagi boleh hide, hide je :P

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi