Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Tuesday, July 31, 2012

Phui. Menyusahkan Orang

Phui. Menyusahkan Orang

Kalau tak boleh buat, cakap jelah tak boleh buat. terus terang kan senang. orang pun tak marah. dah memang kita tak boleh buat. janganlah berlagak macam pandai. cakap depan2x. bukan last minit cakap tak boleh buat!

Dah tu, macam biasa la, via phone message, esoknya cakap tak boleh buat, macam macam alasan tak masuk akal ko beri.

Inilah manusia yang pengecut. cerita nak gebang. depan client mengaku okay, tabur janji manis, siap kata boleh siap projek dalam masa 2 minggu la, itula inilah.

Ingat boleh diharap. rupa-rupanya, hancor lodoh. haha

Kesudahannya, orang tengah yang deal macam aku ni kena tiaw dengan client,  disebabkan perangai bodo dia. steady la sikit. waste my time! aku busy dengan kerja hakiki, freelance job lagi , mengajar, itu sebab aku takde masa nak buat, dan aku pass pada ko.

Tapi hampeh. cakap belakang kata tak boleh buat pula. Kenapa depan2x kau tak cakap macam ni? nyusohkan orang macamni. memang phui la.

Esok ko jangan tanya dan minta aku job lagi, aku karate tengkok ko. perangai macam hawau. buat malu biznessman je.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi