Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

27 Agustus 2012

Internet Di Handphone

Kami guna post-paid. every montly buat bayaran. tak ambil pun internet package or upgrade plan.

Credit limit aku RM 275.00, Suplementary line limit RM 60. Bila kami mahu guna internet via mobile, kami guna wireless.no charge!


Telco patutnya memperjelaskan terlebih dahulu tentang prosedur standard penggunaan internet. Customer di bil sesuka hati bila menggunakan internet, bila bil melambung baru nak terangkan itu la ini la.

Dulu semasa aku guna prepaid, guna internet dan buka youtube. masa tu tak perasan yang terakses di kawasan tiada internet, nah kau! bila view credit, negative. topup 30 lima kali baru setel. terguna GPRS rasanya.

Sekarang suplementary line aku pula yang kena, walaupun tak sampai 10 minit guna internet, tengok ultraman movie di youtube.

Kami akses guna Wireless. dan pagi ini bila saya call center telco tersebut. mereka kata, bila internet wireless low, line akses akan auto direct ke line berbayar, lebih kurang macam GPRS la. Macam tu pula ke? so, solution dia sebelum akses internet guna wireless, OFF kan mobile data di handphone anda supaya talian akses anda tidak ke talian akses berbayar. pui.

RM 263 tu bukan sikit. call usage kami setiap bulan pun bawah RM 100.00. serius. tengok internet tak sampai 10-15 minit, dah telan duit customer. pui pui pui

Consider la sikit. melampau lampau betul. kena block number. guna public phone lagi bagus.pui pui pui

Anda Mungkin Meminati :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih