banner-2017-mcj bkecik-skytech susupisangnilofa IKLAN SEWA

Senin, Juli 07, 2014

Giveaway Memoria Aidilfitri

Kita bakal menyambut kedatangan Aidilfitri tidak lama lagi. Siapa puasa tak berapa nakpenuh tak boleh raya ye.

Korang mesti ada kenangan samaada suka atau duka kan bila tiba aidilfitri sebelum2 ni? Kenangan gembira aku semasa raya sebelum ni pada 4-5 tahun lepas, lepas selesai sembahyang raya, makan ketupat kuah kacang, lepas tu duduk dalam bilik main play station dan pergi memancing. 

Seronok teramat sangat bila mancing pada waktu Aidilfitri ni, banyak ikan-ikan seperti sembilang, senangin, gelama papan yang mana tidak dapat pulang ke kampung kerana kehabisan tiket bas atau kapal, berjaya di daratkan oleh aku.

Duit raya pun jimat tak payah susah2x nak keluar, itulah kegembiraan yang aku kecapi semasa raya yang lepas-lepas. 

Kedukaannya pula, selepas balik dari memancing, aku pulang ke rumah dan tidur sampai esok pagi (raya kedua), kesudahannya, banyak duit raya tak dapat, sebabnya ramai orang datang masa saya tengah tidur, dan bila bangun kita akan menjadi lapar, bila pergi dapur, ketupat dan kuah kacang dah habis, memang sebak.

p/s : lagi sedih kalau beraya tanpa orang yang tersayang

2 komentar:

  1. Thanks for your support bro... Good luck! ;)

    BalasHapus
  2. Engku Muzahadin: Ok Bro. Saja je join...isi2 masa lapang..

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi