Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Tuesday, July 01, 2014

Muhasabah diri

Biar muka buruk, asalkan hormat orang tua.

Apa gunanya puasa, jika makan ikan goreng dalam pinggan plastik di tengah hari.

Aku tak kisah di kutuk, asalkan bukan ibu bapa, dan aku tak perlu berjumpa dengan sesiapapun untuk memperbetulkan keadaan.

Kalau dah sampai sini, apa lagi nak dikata? aku berhak mencari kebahagiaan aku.

Ada yang masih baru, sudah pandai nak berkata-kata, tidakkah dia sedar yang dia juga memiliki spesis yang sama, dan belum tentu sempurna?

Ada yang sudah lama, dan spesis yang sama ini nampak senyap senyap, tapi belakang-belakang tahu tahu ada?

Ah, persetankan semua itu..apa yang penting, jangan masuk campur hal mereka.

Aku ada keluarga, kamu juga ada keluarga, tidakkah kamu risau dan tahu apakah yang akan terjadi kepada anak-anak kamu suatu hari nanti?

#plastik

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi