Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Thursday, July 10, 2014

Untungnya

Beruntung duduk di Malaysia. Kalau terbabit dengan jenayah, masih diberi makan secukupnya.

Isu gelandangan pula kerajaan beri tempat perlindungan, masih ada NGO yang memberi makanan dengan tujuan amal,walaupun ada diantara gelandangan ini yang mampu bekerja, tapi memilih untuk menjadi peminta sedekah. Orang politik masih boleh bertweet sesama sendiri.


Malaysia aman damai, tidak berlaku perperangan seperti di negara arab yang lain. Rakyatnya masih boleh berblog dengan tenang, tidur dibulan puasa, mengkritik di media sosial dan sebagainya.

Cukup tahun dapat bonus dan insentif bantuan rakyat.

Bila dah cukup makan pakai, banyak la pula lemaknya, ada sahaja yang tidak kena.

Banyak peluang kerja dibuka, tetapi masih menunggu dan demanding dengan jawatan yang lebih bagus dan tidak pasti.

Tiada inisiatif melakukan perubahan diri. Hanya mengkritik dan terus mengkritik.

Bersyukurlah dengan kententeraman aman damai di Negara kita.


No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi