Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Friday, August 22, 2014

Berkabung

Perkataan berkabung merujuk kepada Malaysia yang mempunyai banyak bangsa dan anutan agama.

Keyboard worrior ramai yang mempertikaikan kenapa perlu berkabung, kenapa perlu pakai baju hitam, dah macam menyerupai upacara keagaamaan orang bukan islam.


Setiap agama ada caranya hendak mengenangkan si mati.

Mana-mana keyboard worrior yang sibuk mempertikaikan benda ni, ringankan minda kamu, jangan beratkan lagi, berkabung dengan cara membaca yassin, berdoa untuk si mati kan bagus.

Jangan sempitkan minda korang. yang penting niat kita menghadiahkan doa kepada mereka yang telah mati, dan apa salahnya jika bersedih, asalkan tidak keterlaluan. 


1 comment:

  1. setuju, dalam Islam pon ade cara berkabung...tidaklah berkabung tuh menjadi kesalahn...

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi